Εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου


Διμερής εμπορική συμφωνία θα υπογράψουν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε.

Η συμφωνία αυτή ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία θα έχει υπογραφεί στα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν νέοι δασμοί σε ιαπωνικά αυτοκίνητα.

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα στο ευρύτερο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας, με το Τόκιο να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα των αγροτικών προϊόντων, όμως η Ουάσινγκτον δεν ήρε τους δασμούς στα οχήματα.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι οι σταθερές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι «πολύ σημαντικές», όχι μόνο για τις οικονομίες των δύο αυτών χωρών αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, που θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας», είπε ο Άμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γαλλία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα καθορίσουμε την οικονομική πολιτική μας έχοντας υπόψη τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ιαπωνική οικονομία» οι σινοαμερικανικές εντάσεις, πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ