Γαλλία-G7: Οι πρώτες κυρίες» σε μαθήματα σερφ.

Στην Γαλλία πραγματοποιείται η σύνοδος της G7 με τις «πρώτες κυρίες» να αφιερώνουν τη μέρα τους στην προστασία των ωκεανών. Πήραν δώρα από παιδιά και παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Γαλλία λόγω της συνόδου της G7. Οι «πρώτες κυρίες» μάλιστα είχαν μια ενδιαφέρουσα ημέρα την οποία αφιέρωσαν στην προστασία των ωκεανών και των υδάτων, αφού προηγουμένως παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ και διάσωσης στη θάλασσα από νέους αθλητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπου η Μπριζίτ Μακρόν προσπάθησε να αναδείξει τις τοπικές πρωτοβουλίες για τη σωτηρία των ωκεανών, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου εμφανίστηκε χαμογελαστή και χαλαρή, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, η Μελάνια Τραμπ, η Άκιε Άμπε (σύζυγος του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε) η Σεσίλια Μορέλ (σύζυγος του προέδρου της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα) η Τζένι Μόρισον (σύζυγος του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον) καθώς και οι σύζυγοι του Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ντέιβιντ Μάλπας, προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, συναντήθηκαν με δύο πρωταθλητές του σερφ.

«Είναι η ιδανική στιγμή για να μάθετε σήμερα το άθλημα!» τους είπε στα αγγλικά η Πολίν Αντό, μια 28χρονη, επαγγελματίας σέρφερ, η οποία τους παρουσίασε και «φιλικές προς το περιβάλλον» στολές του σερφ.

Οι «πρώτες κυρίες» χειροκρότησαν θερμά όταν δύο νεαρά κορίτσια δάμασαν ταυτόχρονα τα κύματα, ανεβασμένα στην ίδια σανίδα. Κατόπιν άκουσαν μια ομάδα παιδιών να τους εξηγεί γιατί είναι αναγκαίο να προστατευθούν οι ωκεανοί και γενικά οι υδάτινες πηγές, από τις χιονονιφάδες μέχρι τα κύματα. Η 7χρονη Φιλιπίν τους είπε ότι «αν φτιάχνουμε μόνοι μας το απορρυπαντικό μας, δεν βάζουμε μέσα χημικά κι έτσι μετά δεν καταλήγουν στη θάλασσα».

Ο Λεό, 11 ετών, εξήγησε στη Μελάνια Τραμπ ότι σκέφθηκε να τοποθετήσει ένα χρονόμετρο στην ντουζιέρα του σπιτιού του για να μην ξοδεύει πολύ νερό όταν κάνει μπάνιο.

Τα παιδιά δώρισαν από ένα μικρό δέντρο –βελανιδιές και πεύκα– σε καθεμιά από τις «πρώτες κυρίες».

«Σας ευχαριστούμε, παιδιά, χάρη σ’ εσάς οι ενήλικες θα κάνουν προόδους», είπε η Μπριζίτ Μακρόν. Οι πρώτες κυρίες, που γευμάτισαν στη συνέχεια με θέα τη θάλασσα, δεν έκαναν άλλες δηλώσεις.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ