Τουρκία: Συνεχίζονται οι παραδόσεις S-400 – Ξεκινά η εκπαίδευση των στρατιωτικών


Η Ρωσία άρχισε σήμερα να παραδίδει στην Τουρκία άλλη μία συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Άλλη μια παράδοση έγινε σήμερα το πρωί», είπε ο Πουτιν στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση μιας δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400 άρχισε την Τρίτη και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί θα εκπαιδευθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τη 2α Ιανουαρίου 2020 στον χειρισμό των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-400, δήλωσε την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση μιας δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400 άρχισε την Τρίτη και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.Ap images

Η δήλωση έγινε όταν ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκαν το περίπτερο της επιχείρησης στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Μετά από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Kατά την επίσκεψη τους στην έκθεση, οι Ερντογάν και Πούτιν πόζαραν σ΄ ένα Su-57 την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Τουρκία μετά το ναυάγιο με τα F-35 κατευθύνεται προς το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ