Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να δέχεται να παραμείνει πρωθυπουργός ο Κόντε


Όλα δείχνουν πως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Ιταλία είναι θέμα χρόνου καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται έτοιμο να ρίξει νερό στο κρασί του.

Δηλαδή να δεχθεί την παραμονή του Τζουζέπε Κόντε στην θέση του πρωθυπουργού στην Ιταλία, όπως επιτακτικά ζητά το Κίνημα 5 Αστέρων, το οποίο καλωσόρισε τις “ενδείξεις” αυτές από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τα δύο κόμματα στην Ιταλία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του M5S και της ακροδεξιάς Λέγκας, γεγονός που ανάγκασε τον Κόντε να υποβάλει την παραίτησή του.

«Χαιρετίζουμε θετικά τα ανοίγματα εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του PD για τον μελλοντικό ρόλο του πρωθυπουργού Κόντε. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο σχετικά με το πολιτικό πρόγραμμα», ανέφερε η ανακοίνωση του κινήματος του Λουίτζι ντι Μάιο όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, το εγκώμιο του Κόντε έπλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, εκφράζοντας την ευχή να παραμείνει πρωθυπουργός στην Ιταλία.

Τα πράγματα «αρχίζουν να δείχνουν καλά για τον αξιοσέβαστο πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζουζέπι (sic) Κόντε. Ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που ελπίζουμε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός«, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ