H VW πενθεί για τον θάνατο του Ferdinand Piech


Σε ηλικία 82 ετών, ο μακροβιότερος CEO του ομίλου, έφυγε από τη ζωή. Όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Piech, αρχικά κατέρρευσε σε εστιατόριο της πόλης Rosenheim και στη συνέχεια κατέληξε σε νοσοκομείο.

Ο Piech, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τη Volkswagen μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου από το 1993 κατείχε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θέση την οποία άφησε το 2015.

Ο Ferdinand Piech, ήταν εγγονός του Ferdinand Porsche και ήταν αυτός που σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη VW ανέλαβε τα ηνία. Με μεθοδική κι επίμονη δουλειά κατάφερε να εδραιώσει τη γερμανική μάρκα στο αυτοκινητιστικό στερέωμα, όπου έπειτα από μερικά χρόνια η VW κατόρθωσε να εξαγοράσει εμβληματικές εταιρείες όπως η Bentley, η Bugatti και η Porsche.

Η επιτυχημένη καριέρα του ξεκίνησε το 1963, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην Porsche, όπου είχε σχεδιάσει κι εξελίξει την εμβληματική Porsche 917. Το 1972 μεταφέρεται στην Audi, μιας και οι οικογένειες Porsche και Piech αποφάσισαν πως κανένα μέλος δεν θα εργάζεται για την Porsche. Το 1993 αναλαμβάνει τη διοίκηση της VW, η οποία τότε ταλανιζόταν από τεράστια προβλήματα και καταφέρνει να την αναστήσει. Μάλιστα εφαρμόζει μια αρκετά επιθετική πολιτική, εξαγοράζοντας μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες, φτάνοντας στο σύνολο τις 12, μεταξύ αυτών, η Lamborghini, η Bugatti και η Porsche, όντας παράλληλα ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τo quattro, τη Bugatti Veyron αλλά και τα Volkswagen Phaeton και XL1.

Στην κεφαλή του ομίλου Volkswagen, έμεινε μέχρι το 2015 λίγο πριν ξεσπάσει το dieselgate, ενώ το 2017 πούλησε τις μετοχές που κατείχε στον όμιλο. Στα προσωπικά του τώρα, ο Piech ήταν… άστατος, έχοντας αποκτήσει 12 παιδιά από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, ήταν δυσλεκτικός και άθεος. Μανιακός συλλέκτης αυτοκινήτων, όπου μεταξύ άλλων είχε δύο Bugatti Veyron, ενώ ένας μύθος αναφέρει ότι η Bugatti La Voiture Noire ήταν κομμάτι της συλλογής του!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ