Ιταλία: Ενδείξεις ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποδεχθεί τον Κόντε – Εγκώμιο και από τον Τραμπ

Το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) καλωσόρισε τις «ενδείξεις» εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ότι είναι πρόθυμο να αποδεχθεί την παραμονή του Τζουζέπε Κόντε στην πρωθυπουργία της Ιταλίας και θέλει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα δύο κόμματα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του M5S και της ακροδεξιάς Λέγκας, γεγονός που ανάγκασε τον Κόντε να υποβάλει την παραίτησή του.

“Χαιρετίζουμε θετικά τα ανοίγματα εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του PD για τον μελλοντικό ρόλο του πρωθυπουργού Κόντε. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο σχετικά με το πολιτικό πρόγραμμα” ανέφερε η ανακοίνωση του κινήματος του Λουίτζι ντι Μάιο.

Στο μεταξύ, το εγκώμιο του Κόντε έπλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, εκφράζοντας την ευχή να παραμείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα πράγματα “αρχίζουν να δείχνουν καλά για τον αξιοσέβαστο πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζουζέπι (sic) Κόντε. Ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που ελπίζουμε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ