Τζέφρι Επστάιν: Η ακύρωση της δίκης έφερε την οργή των γυναικών που κακοποιήθηκαν

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα στη Νέα Υόρκη, γυναίκες που υποστηρίζουν πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζέφρι Επστάιν εξέφρασαν την οργή τους για την παύση της δίκης.

«Αισθάνομαι πολύ θυμωμένη και λυπημένη γιατί ποτέ δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση», είπε η Κόρτνεϊ Γουάιλντ, μία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Τζέφρι Επστάιν για σεξουαλική παρενόχληση, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστή Ρίτσαρντ Μπέρμαν.

«Δεν θα τον αφήσω να νικήσει με τον θάνατό του», είπε μια άλλη γυναίκα, η Σόντι Ντέιβις. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία ζήτησαν από τον δικαστή να απορρίψει και επισήμως την υπόθεση εναντίον του Επστάιν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μπέρμαν εξήγησε για ποιον λόγο έδωσε στις γυναίκες και τους συνηγόρους τους την ευκαιρία να απευθυνθούν στο δικαστήριο. «Τα θύματα συμπεριλήφθηκαν στη σημερινή διαδικασία λόγω της σχετικής εμπειρίας τους και επειδή θα έπρεπε να έχουν εμπλακεί από πριν και όχι μετά τα γεγονότα», είπε κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Η Ντέιβις είπε ότι την προσέλαβε ο Επστάιν για να κάνει μασάζ. Την τρίτη ή τέταρτη φορά που συναντήθηκαν στο ιδιωτικό νησί του, την βίασε. Μια άλλη γυναίκα, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της, είπε ότι ο θάνατος του Επστάιν θα πρέπει να ερευνηθεί. «Πρέπει να μάθουμε πώς πέθανε. Αισθάνθηκα να τραυματίζομαι ξανά… Δεν αισθάνθηκα ωραία όταν ξύπνησα εκείνο το πρωί και έμαθα πως υποτίθεται ότι αυτοκτόνησε», τόνισε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Μια τρίτη, επίσης ανώνυμη γυναίκα, είπε ότι πήγε στη Νέα Υόρκη για να γίνει μοντέλο και έπεσε στα χέρια του Επστάιν. «Είμαι θυμωμένη επειδή δεν ζει για να πληρώσει το τίμημα για τις πράξεις του», υπογράμμισε.

Ο Μπέρμαν είχε διατάξει τους εισαγγελείς και τους συνηγόρους του Επστάιν να εμφανιστούν στο δικαστήριο αφού η εισαγγελία του Μανχάταν ανέφερε ότι ήθελε να παύσει τη δίωξη εναντίον του χρηματιστή, δεδομένου ότι είναι νεκρός.

Ο δικηγόρος Μπραντ Έντουαρντς, που εκπροσωπεί δεκάδες γυναίκες θύματα του Επστάιν, είπε ότι στη σημερινή ακρόαση εμφανίστηκαν 15 από αυτές, όμως τουλάχιστον άλλες 20 δεν κατάφεραν να πάνε. Ο δικηγόρος χαρακτήρισε «παράξενο» τον θάνατο του κατηγορούμενου.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ