«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη»: Αυτό είναι το στόρι της νέας σειράς από την ΕΡΤ


Η Θωμαΐς Ανδρούτσου και ο Γιώργος Κοντοπόδης μιλούν για το στόρι και τα γυρίσματα της παραγωγής στην οποία πρωταγωνιστούν και θα έρθει στους δέκτες μας από την ΕΡΤ.

Μια νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του μοναδικού μυθιστορήματος του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων αυτής της φιλόδοξης παραγωγής έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα σκηνές που μένει να γυριστούν.

Το στόρι

Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα έξι ατόμων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1920, που έχουν χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζουν να βρεθούν και πάλι για να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Γι» αυτόν τον λόγο δίνουν ραντεβού στον βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν, τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Στρατής (τον οποίο υποδύεται ο Φοίβος Μαρκιανός), ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, ο οποίος επιχειρεί μέσω αυτού να μιλήσει για τη φιλιά, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού.

Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είναι η Σαλώμη, η Λάλα, ο Καλλικλής, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Μαριγώ. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις στην Ακρόπολη οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ταυτόχρονα ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της σειράς είναι και ο Γιώργης Κοντοπόδης, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο του Κρητικού γκέι στη σειρά του ΑΝΤΙ «Κάτι κουρασμένα παλικάρια».

Ο ηθοποιός, μιλώντας στο «ΤV Εθνος» για τον νέο ρόλο του σε αυτήν τη μίνι σειρά έξι επεισοδίων της ΕΡΤ είπε μεταξύ άλλων: «Υποδύομαι τον Λογκομάνο, τον γκουρού των έξι νέων διανοουμένων στην Αθήνα του 1920.

Ο Λογκομάνο είναι ένας Ελληνας που έχει μαθητεύσει στην Ινδία, μια ηγετική φιγούρα η οποία κατευθύνει κάποιους από τους νεαρούς της παρέας στην Ακρόπολη. Η παρουσία του Λογκομάνο στη σειρά, όπως θα δείτε, θα είναι καταλυτική γιατί θα αλλάξει τα πάντα».

Στη σειρά συμμετέχει και η Θωμαΐς Ανδρούτσου, η οποία έπαιξε στην τηλεόραση για τελευταία φορά στη σειρά του ΑΝΤ1 «4xxx4».

Η ηθοποιός αναφερόμενη στον ρόλο της τόνισε: «Υποδύομαι μια πόρνη της εποχής εκείνης. Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του Γιάννη Διαμαντόπουλου, που είναι ένας υπέροχος σκηνοθέτης και άνθρωπος.

Εφτιαξε μια πολύ δεμένη ομάδα και το αποτέλεσμα που θα βγει επί της οθόνης θα μας θυμίσει παλιές καλές εποχές. Νομίζω ότι ο Γιάννης Διαμαντόπουλος αποδίδει με πάρα πολύ ακρίβεια και ποίηση συγχρόνως την εποχή εκείνη. Γενικά η εμπειρία που έζησα τις ημέρες των γυρισμάτων σε ένα παλιό αρχοντικό της Αθήνας ήταν μοναδική».

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ