Συντάξεις: Πότε θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά


ΕΦΚΑ – Συντάξεις: Μέσα στον Σεπτέμβριο, πιθανότατα το πρώτο 15ήμερο, αναμένεται να εκδοθούν και αποσταλούν τα ενημερωτικά εκκαθαριστικά των νέων επανυπολογισμένων συντάξεων σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν αναλυτικά τι εισπράττουν από 1η Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως η πλειοψηφία των παλαιών συντάξεων, δηλαδή όσες καταβάλλονταν έως 12 Μαίου του 2016, έχουν επανυπολογιστεί με βάση τον τύπο του νόμου Κατρούγκαλου και αποδίδονται από τον Ιανουάριο στη βάση της εξίσωσης εθνική σύνταξη συν ανταποδοτική σύνταξη συν προσωπική διαφορά, σύμφωνα με το “Εθνος”.

Μέσω της πλατφόρμας θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συντάξεις σαςIn Time

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό (εκτός από περίπου 600.000 οι οποίοι έχουν δει αύξηση) μετά την κατάργηση των μειώσεων του 2019.

Εκτός επανυπολογισμού έχουν τεθεί δια νόμου οι 600.000 συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι συντάξεις των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως ο επανυπολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί για ορισμένες ειδικές κατηγορίες συντάξεων, κυρίως λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών αρχείων και δεδομένων ασφάλισης ή άλλων προβλημάτων.

380820.jpg
Η πλειοψηφία των παλαιών συντάξεων, δηλαδή όσες καταβάλλονταν έως 12 Μαίου του 2016, έχουν επανυπολογιστεί με βάση τον τύπο του νόμου ΚατρούγκαλουIn Time

Σύμφωνα με ειδικούς μάλιστα, ο επανυπολογισμός δεν αποκλείεται να αποδειχθεί εν τέλει αδύνατος για κάποιες από αυτές τις συντάξεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ