Οριστικό: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου

Το σχετικό αίτημα είχε θέσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, για να «μπλοκάρει» όσους βουλευτές σχεδίαζαν να εμποδίσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου με στόχο να αποτρέψει τους βουλευτές να παρεμποδίσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ