“Φύγε εσύ, έλα εσύ” στην ΕΕ… ανάμεσα σε Γεωργία και Βρετανία

Η Γεωργία δηλώνει πανέτοιμη να πάρει τη θέση εκείνων των χωρών που θέλουν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε σήμερα η πρόεδρος στη Γεωργία, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, καθώς απομένουν μερικές εβδομάδες από την καταληκτική ημερομηνία του Brexit.

«Η Γεωργία σήμερα ενσαρκώνει ένα παράδοξο» αφού επιθυμεί «να ενταχθεί στην ΕΕ τη στιγμή που κάποιοι φιλοδοξούν να την εγκαταλείψουν», σχολίασε η Ζουραμπισβίλι, η οποία είχε προσκληθεί στη «Συνάντηση των επιχειρηματιών της Γαλλίας» που οργάνωσε η ομοσπονδία των εργοδοτών Medef.

«Πάντως, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη θέση» εκείνης της χώρας που θα αποχωρήσει, αστειεύτηκε η πρόεδρος, μιλώντας σε ένα ακροατήριο που το αποτελούσαν επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Βρετανός υπουργός Στιβ Μπάρκλεϊ, που είναι αρμόδιος για το Brexit.

Σύμφωνα με τη Ζουραμπισβίλι, το 80% του λαού της Γεωργίας τάσσεται εδώ και 15 χρόνια υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε «χώρο του δικαίου, του μέτρου και των αρχών».

Η Γεωργιανή πρόεδρος σύμφωνα με τον ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε πάντως ότι αντιμετωπίζει «με ρεαλισμό» την προοπτική ένταξης της χώρας της, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι μακρά.

«Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη για μια άμεση διεύρυνση (…) Αλλά η Γεωργία, επειδή επιθυμεί την επιτυχία της ΕΕ, έχει ήδη αποδείξει ότι έχει υπομονή», επέμεινε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ