Νέα επίθεση Μπολσονάρο σε Μακρόν. Τον λέει ψεύτη και του ζητά να ανακαλέσει.


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαιχ Μπολσονάρο ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο Μακρόν να ανακαλέσει για να ξεκινήσει και πάλι ο διάλογος.

Ο Μπολσονάρο τον κατηγόρησε πως ψεύδεται και πως αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας στον Αμαζόνιο! «Μπορούμε να ξαναρχίσουμε να μιλάμε όταν θα ανακαλέσει όσα είπε εναντίον μου», δήλωσε ο ακροδεξιός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το διπλωματικό επεισόδιο που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τη φωτιά στον Αμαζόνιο.

Ο Μακρόν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγόρησε τον Μπολσονάρο ότι «είπε ψέματα» για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που ανέλαβε, δηλώνοντας επίσης, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Βραζιλίας, ότι το ζήτημα της κυριαρχίας στον Αμαζόνιο παραμένει ανοιχτό. Μίλησε εξάλλου για την πιθανότητα να χορηγηθεί «διεθνές καθεστώς» στο δάσος του Αμαζονίου, στην περίπτωση που οι ηγέτες των χωρών της περιοχής λάβουν αποφάσεις επιζήμιες για τον πλανήτη.

«Είναι σημαντικό να ξαναπούμε ότι ο Αμαζόνιος της Βραζιλίας είναι υπό την εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας», επανέλαβε ο Μπολσονάρου σήμερα, κατηγορώντας τη Γερμανία και κυρίως τη Γαλλία ότι προσπαθούν να εξαγοράσουν αυτήν την εθνική κυριαρχία. «Η Βραζιλία δεν πωλείται για 20 εκατομμύρια (δολάρια), ούτε για 20 δισεκατομμύρια», συνέχισε.

Την Τρίτη, ο Μπολσονάρο είχε καλέσει και πάλι τον Μακρόν να ζητήσει συγγνώμη, αλλά λίγες ώρες αργότερα η χώρα του υπαναχώρησε και ανακοίνωσε ότι τελικά δέχεται την οικονομική βοήθεια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύτηκαν να της χορηγήσουν οι χώρες της G7. Η κυβέρνηση δήλωσε «ανοιχτή» στην παροχή βοήθειας «από ξένους οργανισμούς ή και χώρες» για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, υπό τον όρο ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο αυτών των πόρων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ