ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι “ξέκοψε” ο Τσίπρας τις εσωτερικές… γκρίνιες.


Με δυο κινήσεις ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες, Τετάρτη 28.08.2019, τέλος στην εσωστρέφεια που υπήρχε το τελευταίο διάστημα μέσα στο κόμμα του ενώ ταυτόχρονα κήρυξε την έναρξη των διαδικασιών για την οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ μέσα από έξι βήματα.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε θες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασισμένος να βάλει τέλος στις γκρίνιες και στην καχυποψία που υπήρξε το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν την επόμενη μέρα του κόμματος του. ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ«Ασπίδα» στον Σκουρλέτη

Σε ότι αφορά το θέμα των επιθέσεων που δέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης ο Αλέξης Τσίπρας… είχε κάτι να πει. Ο Γραμματέας απευθυνόμενος προς τους συντρόφους του είπε ότι «Όποιος πιστεύει πως δεν πρέπει να είμαι στη θέση του γραμματέα να το θέσει. Βάσει του καταστατικού το θέμα της αποπομπής μου μπορεί να συζητηθεί και στην επόμενη κεντρική επιτροπή».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος του είπε ότι «από την στιγμή που δεν αμφισβητείται στο εσωτερικό του κόμματος δεν θα πρέπει να δίνει καμία σημασία στις επιθέσεις που δέχεται από μερίδα του Τύπου». Και πρόσθεσε «Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας.Πώς βλέπει ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ… του αύριο

Σε ότι αφορά την ουσία της συζήτησης ξεκαθαρίστηκε ότι η διεύρυνση δεν θα αφορά κάποιο νέο κόμμα αλλά τον ήδη υπάρχοντα ΣΥΡΙΖΑ. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα ζωντανό και μαζικό κόμμα είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του κόμματος του και πρόσθεσε :«Η προσπάθειά μας πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση. Με δύο λόγια, το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας».«Σίγουρος» ο Τσίπρας για την θέση του

Για το θέμα της εκλογής του προέδρου από την βάση ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους. ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Τσίπρα σε Σκουρλέτη – Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η διεύρυνση…

Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις των συντρόφων του σχετικά με δημοσιεύματα που τον έφεραν να επιθυμεί την εκλογή του από την βάση ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ο κανένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εμένα με ρώτησε κανείς τι θέλω;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα στα επικοινωνιακά προβλήματα τα οποία θα έχει να αντιμετωπίσει το κόμμα του το επόμενο διάστημα λέγοντας «Είναι θετικό πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που μας στήριξε στις εθνικές εκλογές για να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το επικοινωνιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά εχθρικό και οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ότι μπορούν για να μας απομονώσουν, να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, να μας αποκόψουν από τα στρώματα που μας στηρίζουν».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως «ο μόνος τρόπος να αντέξουμε σε αυτές τις συνθήκες είναι ο δύσκολος δρόμος, δηλαδή να χτίσουμε δομές ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. Και για αυτό το λόγο η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολλή δουλειά και κόπο και είναι κομβικής σημασίας».

Για αυτό το λόγο και χαρακτήρισε την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού του κόμματος ως μονόδρομο, τονίζοντας πως: «Η συζήτηση για το κόμμα είναι πολύπλοκη και συνθέτη. Δεν είναι μόνο το ιδεολογικό σκέλος αλλά και το μοντέλο οργάνωσης είναι πολύ κρίσιμο. Το κόμμα και η κομματική δομή και οργάνωση στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σε βάθος. Οι νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο καθημερινότητας για όλους μας, που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας.Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ανακοίνωσε τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είναι:

1. Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή. Σήμερα μάλιστα θα υπάρξει η πρώτη συνεδρίαση της προοδευτικής συμμαχίας υπο την προεδρεία του Αλέξη Τσιπρα.

2. Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA). Στην πραγματικότητα μιλάμε για on line κοινότητα μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

4. Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

5. Ανοιχτές Συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

6. Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ,με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ