Δίπλωμα οδήγησης: “Κόλαση” στη Βουλή για τις σαρωτικές αλλαγές.


Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές για το δίπλωμα οδήγησης.
Να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος ζητά η αντιπολίτευση.
Για «καθεστώς ομηρίας» μίλησε ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Κεφαλογιάννης, δικαιολογώντας το γιατί έρχεται το νομοσχέδιο… κατεπειγόντως.
Αναλυτικά οι αλλαγές που έρχονται και οι θέσεις των κομμάτων.

Σκληρή και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το δίπλωμα οδήγησης, που φέρνει μεγάλες αλλαγές και εισάγεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να εισαχθεί αύριο, Παρασκευή 31.08.2019, στην Ολομέλεια για ψήφιση.Μετωπική… με το καλημέρα για το δίπλωμα οδήγησης!

Η ένταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης ξεκίνησε με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όταν τέθηκε το θέμα της κατεπείγουσας διαδικασίας για το νομοσχέδιο που αφορά στο δίπλωμα οδήγησης. Αυτά αλλάζουν στα διπλώματα οδήγησης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται…

Ο παριστάμενος Υφυπουργός Μεταφορών, αρμόδιος για θέμα μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι κατεπείγον όχι μόνο για τους 100.000 περίπου οδηγούς και υποψήφιους που είναι σε ομηρία αλλά και για το άρθρο στο οποίο υπάρχει ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας που θα ίσχυαν από 1η Σεπτεμβρίου από 50 έως και 200%, λόγω της νέας μέτρησης ρύπων.

Άρα αν δεν περάσει η διάταξη σήμερα ή αύριο επόμενη βδομάδα θα καλούνταν πληρώσουν οι συμπολίτες μας αυξημένα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και διπλάσια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο για το δίπλωμα οδήγησης στην πραγματικότητα είναι ένα πολυνομοσχέδιο, που έχει θέματα και άλλων υπουργείων με ύποπτες και ρουσφετολογικές διατάξεις καθώς και με «ουρές» από τα άλλα νομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα,όπως αυτό του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Τόνισε ότι θα αποχωρούσε από την συνεδρίαση αλλά δεν το κάνει για να αποκαλύψει και να καταγγείλει τα όσα περνάει… η κυβέρνηση. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει η συνοδευτική έκθεση διαβούλευσης. «Απουσιάζει η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, άρα η διάταξή των δικών του θεμάτων δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο ή θα πρέπει να αποσυρθούν ή είναι παράνομοι. Οι διατάξεις για τις εξετάσεις και αναθεωρήσεις στο δίπλωμα οδήγησης είναι τα ζητούμενα από ένα σκληρό λόμπι που είχε προαναγγείλει την επαναφορά στο παλαιό καθεστώτος», τόνιζαν χαρακτηριστικά.Η θέση του ΚΙΝΑΛ για το δίπλωμα οδήγησης

Για νομοσχέδιο – πολυτροπολογία υπουργείων έκανε λόγο και το ΚΙΝΑΛ ζητώντας να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να υπάρξει τουλάχιστον ακρόαση φορέων αύριο και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την σημερινή συνεδρίαση για το δίπλωμα οδήγησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας λέγοντας πως από τα 5 νομοσχέδια τα 3 έχουν περάσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος.»Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει εδώ και τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζαν.
δίπλωμα οδήγησηςδίπλωμα οδήγησης

Την ανάκληση του νομοσχεδίου για το δίπλωμα οδήγησης ζήτησε και η Ελληνική Λύση, ενώ από το ΜέΡΑ 25 κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο φέρνει διατάξεις για τα ανταποδοτικά τέλη, μια διάταξη που έχει ζητήσει ο δήμαρχος Φυλής για να σταματήσει να αντιδρά στο άνοιγμα τρίτου κατάρρου στην Φυλή.

Θέμα έντασης, επίσης υπήρξε, η παρουσία ενός συμβούλου του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη που εντοπίσθηκε να βρίσκεται στα έδρανα των βουλευτών. Ο υπουργός είπε ότι είναι άτυπος σύμβουλός του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εκπρόσωπος φορέα των εκπαιδευτών οδήγησης.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ευστράτιος Σιμόπουλος απάντησε στην αντιπολίτευση ότι τον κατεπείγοντος χαρακτήρα για το νομοσχέδιο που αφορά στο δίπλωμα οδήγησης τον δίνει η κοινωνία. Οι εκατό χιλιάδες που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης και μερικοί από τους οποίους είναι και επαγγελματίες που έχουν βρει δουλειά και δεν μπορούν να προσληφθούν γιατί δεν έχουν διπλώματα και δεν μπορούν να μιλούν οι άνθρωποι που έφεραν τον προηγούμενο ανεφάρμοστο νόμο…

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ