Μητσοτάκης: Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα


Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το ταξίδι στο Βερολίνο.
Η αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα επισκεφτεί την Κίνα.
Μήνυμα για αναζήτηση επενδύσεων και εκτός ΕΕ.

Με μια αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε το αποτέλεσμα του ταξιδιού του στο Βερολίνο και της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα», δήλωσε στους δημοσιογράφους από τη γερμανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τη στάση του στο ζήτημα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφορικά δε με όσα είπε ο ίδιος στη Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες», επιβεβαιώνοντας έτσι πως προσήλθε στη συνάντηση με θετική ατζέντα και συγκεκριμένα αναλύοντας το οικονομικό του πρόγραμμα και όχι με αιτήματα προς την κυρία Μέρκελ.

Ειδικά δε για το ζήτημα των στόχων για τα πλεονάσματα, κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στάση ως προς το ότι η όποια συζήτηση θα γίνει για τον προϋπολογισμό του 2021 κι έπειτα, ενώ το θέμα αυτό και ό,τι άλλο αφορά στις υποχρεώσεις της χώρας θα συζητηθεί με τους θεσμούς και στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει η τέταρτη (μεταμνημονιακή) αξιολόγηση πολύ σύντομα και να μη μείνουν εκκρεμότητες με τους θεσμούς.

Ιιδιαίτερη σημασία έχει πως έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα κοιτάζει και εκτός Ευρώπης για την προσέλκυση επενδύσεων. Πώς; Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στις αρχές Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Κίνα και συγκεκριμένα τη Σαγκάη, στο πλαίσιο της EXPO 2019, όπου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα. Εκεί, θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η πρώτη αξιολόγηση της συνάντησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έδειξε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων για τα θέματα της οικονομίας και τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ η κυρία Μέρκελ φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή της για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που της παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ