ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στην αμνησία και στο μνημόνιο


Ο ελληνικός λαός θυμάται και κρίνει σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε κι όσα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ.

Νέο μνημόνιο και μάλιστα σκληρότερο «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να προχωρήσει «»πιο γρήγορα και πιο βαθιά από τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχαν επιβληθεί τις εποχές των μνημονίων» συμπυκνώνει όλο το κυβερνητικό του σχέδιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να υλοποιήσει ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο», συμπεραίνει ο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την ώρα που η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή των μνημονίων, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον κ. Μητσοτάκη καθώς «δεν είπε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αρκέστηκε να παραπέμψει την πολυδιαφημισμένη υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για μείωσή τους, δεν είπε κουβέντα για τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τη χώρα, δεν είπε κουβέντα για τα συνωμοσιολογικά σενάρια περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έθεσε με δική του πρωτοβουλία το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων».

«Η επίσκεψη στο Βερολίνο επιβεβαίωσε αυτό που διαφάνηκε ήδη από την επομένη των εκλογών. Η ΝΔ υποσχέθηκε πολλά τα οποία πολύ γρήγορα φαίνεται να ξεχνάει. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έπαθε επιλεκτική αμνησία, ο ελληνικός λαός όμως και θυμάται και κρίνει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ