Τραγωδία στον Πόρο: Ανασύρθηκε η ουρά του μοιραίου ελικοπτέρου (vid)


Βρέθηκε την Πέμπτη (29/08) η ουρά του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο από το Λιμενικό, λίγες μέρες μετά την πτώση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, στις 20 Αυγούστου, είχαν ανασυρθεί όλα τα μέρη του ελικοπτέρου εκτός από την ουρά και όλες αυτές τις ημέρες δεν σταμάτησαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά.

Η ουρά εκσφενδονίστηκε και βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί η άτρακτος.

Οι Αρχές εκτιμούν, μάλιστα, ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ με την ουρά και ότι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να περιστρέφεται με ταχύτητα έως τη σφοδρή σύγκρουση στο νερό.

418005.jpg
Βρέθηκε την Πέμπτη (29/08) η ουρά του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο από το Λιμενικό, λίγες μέρες μετά την πτώση του.Intimenews.gr

Όπως ανέφεραν στο OPEN TV αρμόδιες πηγές, ήταν το τελευταίο και εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του παζλ που έλειπε, προκειμένου οι πραγματογνώμονες να μπορέσουν να αποκτήσουν εικόνα για τα αίτια της συντριβής.

Το ερώτημα που θα απαντήσουν αρχικά οι πραγματογνώμονες είναι εάν η αποκόλληση της ουράς έγινε από την πρόσκρουση στα καλώδια ή από την πρόσκρουση στη θάλασσα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μια πτήση ρουτίνας από τον Πόρο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οδήγησε στον θάνατο τους δύο επιβάτες και τον έμπειρο χειριστή του ελικοπτέρου τύπου Agusta Α 109C.

Ο έμπειρος πιλότος Νίκος Καρυστινός ειχε ξεκινήσει με ένα ελικόπτερο τύπου Agusta A109 από το Κρανίδι για να παραλάβει δύο επιβάτες από τον Γαλατά και να τους μεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στις 15:32 το μεσημέρι της Τρίτης (20/08), ο πιλότος επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

418003.jpg
Η ουρά εκσφενδονίστηκε και βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί η άτρακτοςIntimenews.gr

Περίπου στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, νεκροί ανασύρθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου. Πρόκειται για τους δύο Ρώσους υπηκόους και τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. Στο σημείο όπου βρισκόταν η άτρακτος του ελικοπτέρου βρέθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια έγινε επιχείρηση για την απομάκρυνσή της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ