«Ευχαριστώ» της Μπριζίτ Μακρόν στους Βραζιλιάνους για την στήριξη

Το μέρος της Μπριζίτ Μακρόν πήραν οι Βραζιλιάνοι για τα προσβλητικά σχόλια που έκανε γι΄ αυτήν ο Μπολσονάρο. Η πρώτη κυρία τους ευχαρίστησε για την στήριξη.

Η Μπριζίτ Μακρόν, ευχαρίστησε σήμερα τους Βραζιλιάνους  για την υποστήριξή τους μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος της ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Θα ήθελα απλώς να πω (…) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obridaga» (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ), είπε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής, οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο», πρόσθεσε, δηλώνοντας «πολύ συγκινημένη» από την υποστήριξη που της εξέφρασαν οι Βραζιλιάνοι.

Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μουσείου στο Αζινκούρ.

Τα σχόλια του Μπολσονάρου για την Μπριζίτ Μακρόν οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώσει μπροστά στις κάμερες, να αποκτήσει ο λαός της Βραζιλίας «πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που θα είναι αντάξιος με τις περιστάσεις». Την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Μακρόν «για να μην παρερμηνευθούν», όπως είπε ο εκπρόσωπός του. Στο μεταξύ όμως, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte («Συγγνώμη Μπριζίτ») πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ