Πόπη Τσαπανίδου: «Ποτέ δεν είπα ψέματα στα παιδιά μου» (photos)


Η Πόπη Τσαπανίδου η οποία μεγάλωσε μόνη της τις τρεις κόρες της καθώς έχασε την άνδρα της όταν εκείνη ήταν μόλις 25 ετών, μιλάει για τον ρόλο της ως μητέρα. 

Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας το life coaching. Ο «life coacher»της Πόπης Τσαπανίδου στα απρόοπτα και δυσάρεστα της ζωής ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος, φίλος της οικογένειας, που χωρίς εκείνη να μπορεί να το καταλάβει τότε, ούσα πιτσιρίκα, της έδωσε πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή της.

«Ο δικός μου καθοδηγητής ήταν ένας καλοσυνάτος παππούς, φίλος της μητέρας μου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία πάνω από 100 ετών, όταν εγώ ήμουν περίπου 7. Αυτός λοιπόν ο παππούς ταξίδευε συχνά στο Θιβέτ και όταν επέστρεφε μου έφερνε παιδικά βιβλία για yoga. Αυτά τα βιβλία με έμαθαν ασυναίσθητα να κάνω διαλογισμό, να φροντίζω το σώμα μου, να βάζω στόχους και να ονειρεύομαι από μικρό παιδί. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να τα καταλάβω και να τα συνειδητοποιήσω, αλλά στην πορεία της ζωής μου ανακάλεσα πολλά πράγματα από τα «σποράκια» που μου έδινε τότε αυτός ο οικογενειακός φίλος της μητέρας μου.

Σποράκια γνώσης, που χωρίς να το καταλαβαίνω μου άνοιγαν τον ορίζοντα. Τα δύσκολα που έρχονται πάντα τα παρομοιάζω με μια τρικυμία και εγώ να είμαι πάνω σε μια βάρκα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει μέσα του κάποια σωσίβια, τα οποία και θα πιάσει για να σωθεί από την τρικυμία. Απλά δεν ψάχνει να τα βρει. Τα βιβλιαράκια του παππού από το Θιβέτ ήταν το δικό μου σωσίβιο.

Ως μητέρα, αυτά τα σποράκια έδωσα και εγώ στα δικά μου παιδιά, ώστε να τους αφαιρέσω τον φόβο και να τους εξηγήσω πως στη ζωή μπορούν να καταφέρουν τα πάντα». Δεδομένου πως ήταν μια νεαρή, εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών, το καθημερινό της πρόγραμμα μέχρι και να ενηλικιωθούν ήταν αρκετά δύσκολο. «Τα παιδιά μου γνώριζαν πως η φύση της δουλειάς μου απαιτούσε πολλές ώρες εκτός σπιτιού.

Ποτέ δεν τους είπα ψέματα και δεν ήμουν από τις μαμάδες που προσποιούνταν πως είναι ξεκούραστη και χαλαρή ενώ ήταν κομμάτια. Προσπάθησα, όμως, πολύ να μην ακυρώνω πράγματα τα οποία τους έταζα, όπως προσπάθησα πολύ να μη με έχουν και ως πρότυπο. Αυτό το πρότυπο της μάνας που πέφτει βαρύ στα κορίτσια. Σαφώς και περάσαμε και εμείς τις δυσκολίες στην επικοινωνία μας. Ειδικά η μεγάλη μου κόρη πέρασε ζόρικη εφηβεία, καθώς είχε βιώσει και την απώλεια του πατέρα της. Οι δίδυμες με λυπήθηκαν λίγο».

Ουσιαστικά, η Πόπη Τσαπανίδου μεγάλωσε κι εκείνη μαζί με τα παιδιά της και προσπαθούσε να συνδυάζει αρμονικά όλους του ρόλους: εκείνον της μητέρας, της γυναίκας, της δημοσιογράφου.

«Δεν θυσίασα κάτι από τα τρία, απλώς αναγκαστικά κάποιο από τα τρία έμενε πίσω, αλλά στην πορεία ερχόταν ξανά μπροστά. Από την άλλη, πρέπει να σου πω ότι πάντα ήμουν μοναχικός άνθρωπος, δεν είχα πολλές παρέες. Ακόμα και τώρα, δεν έχω πολλές παρέες. Οι κοντινοί μου άνθρωποι είναι μετρημένοι. Κάνω, όμως, καλή παρέα με τον εαυτό μου» λέει.

Οι μοναχικοί άνθρωποι συνήθως κρύβουν και ένα μυστήριο. Είναι αυτό που λέμε «μυστήρια τρένα». «Γνωστούς έχουμε πολλούς. Για να πω, όμως, πως έχω έναν φίλο, θα πρέπει πρώτα να του έχω ανοίξει την ψυχή μου, να σεβαστώ απόλυτα τις αρχές και τις ιδέες του. Και σ» το λέω αυτό γιατί κι εγώ έχω λίγο περίεργες ιδέες, μια και οι απόψεις μου διαφέρουν αρκετά από εκείνες του μέσου όρου. Για να βρω λοιπόν ένα αντίστοιχο «μυστήριο τρένο», δυσκολεύομαι λιγάκι. Αν το συναντήσω, χαίρομαι πολύ. Αν όχι, είμαι και πάλι πλήρης» ξεκαθαρίζει στο People.

Δείτε στην παρακάτω gallery τη δημοσιογράφο με τα παιδιά της:

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ