ΣΥΡΙΖΑ: Οργή για την “κωλοτούμπα”. Σκληρή απάντηση στον Μητσοτάκη.


«Ο πρωθυπουργός ξέχασε τα πρωτογενή πλεονάσματα και στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την… μπηχτή Μητσοτάκη περί «κωλοτούμπας».

Το… γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο, λέγοντας ότι «εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπες» σήκωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μέσω του newsit.gr απαντούν ότι μεγαλύτερη κυβίστηση από αυτή που έκανε η ΝΔ και ο αρχηγός της στο Βερολίνο δεν υπάρχει, καθώς δεν έθεσε το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ παράλληλα η κυβέρνησή του ζητά την απόλυτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη για την… κωλοτούμπα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει στην Άνγκελα Μέρκελ οποιαδήποτε αναφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα» λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μητσοτάκης στο Βερολίνο: Η «κωλοτούμπα» και η… πράσινη συμφωνία!

«Τρία χρόνια η ΝΔ, είχε κάνει παντιέρα τη δήθεν μείωση των πλεονασμάτων μέσα από επαναδιαπραγμάτευση. Από την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών, η ΝΔ όχι μόνο απέρριψε τη μοναδική λύση για μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ομολόγησε ότι η όποια προσπάθεια για μείωσή τους θα γίνει από το 2021 και μετά, αφού πρώτα έχουν δήθεν ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας μέσα από «μεταρρυθμίσεις» έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ρίξει τους στόχους για πλεονάσματα στο 3,5%, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ότι ούτε αυτό το ποσοστό είναι χαμηλό. Ανέφεραν ωστόσο ότι χάρη στην υπερκάλυψη των στόχων και τη σταθερά αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα επιπλέον 1% κάθε χρόνο ως το 2022 και να πάει το στόχο από το 3,5% στο 2,5% μέσα από τον καταπιστευτικό λογαριασμό που εξασφάλιζε τα απαιτούμενα 5,5 δις. ευρώ ως δικλείδα ασφαλείας για τους πιστωτές και την διασφάλιση ομαλότητας της μεταπρογραμματικής πορείας της οικονομίας».

Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μίλησε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν τον προβληματισμό τους λέγοντας ότι «θα φανεί στον προϋπολογισμό για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς θα πρέπει να πουν συγκεκριμένα ποιες επιβαρύνσεις θα φέρουν στους πολίτες για να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις».ΣΥΡΙΖΑ: «Κωλοτούμπα… νούμερο δύο του Μητσοτάκη»

Στο δεύτερο θέμα -σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- που τα στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκαναν θεαματική κωλοτούμπα είναι η συμφωνία των Πρεσπών.

«Ενώ στην πραγματικότητα ως αντιπολίτευση στήριξαν την τακτική τους επάνω σε αυτό το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο Βερολίνο ως πρωθυπουργός μάς χώρας που συνέβαλε καθοριστικά στο να υπάρξει ειρήνη στα Βαλκάνια. Όλα αυτά με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρθηκαν μάλιστα την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, στην οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ