Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών για ΔΕΗ και διαπραγμάτευση του 2015


Mιλώντας στο ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «οπού μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».

«Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 – 600 εκατ. ευρώ» επισήμανε υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προαναγγέλλοντας αναζήτηση ευθυνών τόσο για την υπόθεση της ΔΕΗ όσο και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Mιλώντας στο ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «οπού μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».

«Το 2014 η ΔΕΗ έχει κέρδη 90 εκατ. και το 2018 ζημιές 900 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η πραγματική άξια της ΔΕΗ είναι σήμερα 0,3 δισεκ. ενώ το 2014 1,9 δισεκ… Πρόκειται για απίστευτη υποβάθμιση» υπογράμμισε. «Θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν είτε μέσω της πολιτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, των Εξεταστικών, είτε μέσω της δικαιοσύνης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε, επιπλέον για τη ΔΕΗ πως η κυβέρνηση «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα που είναι ζωτικής σημασίας. Ο λαός δεν θα πληρώσει τη ζημία που έχει επέλθει, θα υπάρξει ισοζύγιο βαρών, έχει επέλθει καταστροφή, μιλώ για τα οικονομικά δεδομένα».

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για να αποτραπεί η κατάρρευση της εταιρείας, όσο και για να καταστεί ανταγωνιστική: «Η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ… Θα υπάρξει μια ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών, δεν θα ξεπέρνα τα 2,2 ευρώ το μήνα από τη μείωση έκπτωσης για συνεπή καταναλωτή».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ