«Θύελλα» στη Βουλή για τα νομοσχέδια με μορφή κατεπείγοντος


Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενώ το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο σε τροπολογία για την ΕΥΠ.

Έντονη αντιπαράθεση και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο νομοθέτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ να «προειδοποιεί» την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να φέρει» στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» τροπολογία με την οποία θα αλλάζουν τα κριτήρια για τον διοικητή της ΕΥΠ.

Η συνεδρίαση συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για τα διπλώματα οδήγησης ξεκίνησε στην Ολομέλεια, όπως και χθες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται για την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και για τις 5 τροπολογίες που παράλληλα κατατίθενται από την κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί έναν «ολισθηρό τρόπο νομοθέτησης» καθώς από τα 5 νομοσχέδια τα 3 έχουν έρθει με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Αυτό δεν τιμά το κοινοβούλιο, τους βουλευτές και θα πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση εάν θα συνεχίσει αυτό τον κοινοβουλευτικό κατήφορο που δεν έχει προηγούμενο από το 1974 μέχρι σήμερα» ισχυρίστηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι θα κατατεθεί τροπολογία για να πληρεί ο νέος διοικητής της ΕΥΠ τις προϋποθέσεις διορισμού του είπε: «Εγώ θέλω να προειδοποιήσω… Εάν με αυτή θα αλλάξουν αναδρομικά οι προϋποθέσεις επιλογής δημόσιου φορέα… να μην τολμήσετε να το κάνετε».

Στο ίδιο μήκος και οι αντιδράσεις και από όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απαντώντας είπε ότι είναι ορθό αυτό που λέγεται ότι μέχρι σήμερα το 95% των νομοσχεδίων ήρθαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως είπε ότι επειδή είναι ο πρώτος μήνας νομοθέτησης της νέας κυβέρνησης, αυτή η κριτική είναι πρόωρη. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί και θα υπάρξει κανονικότητα και επισήμανε ότι η Βουλή δεν θα δέχεται τα αιτήματα της κυβέρνησης για κατεπείγοντα νομοσχέδια «αμάσητα», αλλά εξετάζει εάν πράγματι συντρέχουν οι λόγοι. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, συνέχισε ο κ. Τασούλας, οι λόγοι που πρόβαλε η κυβέρνηση, δηλαδή να σταματήσει η ομηρία 150.000 οδηγών αλλά και τα ασφάλιστρα, το δικαιολογούν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός από την δική του πλευρά είπε: «Θυμόμαστε τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, εμείς δεν βλέπουμε ως λευκή επιταγή την λαϊκή ετυμηγορία, υπάρχουν όμως προβλήματα και πρέπει να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας».

Την ίδια στιγμή κατατέθηκαν και αναρτήθηκα πάντως 5 τροπολογίες που αφορούνΡυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΡύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΡύθμιση θεμάτων σχετικά με τη δομή, την οργάνωση και της λειτουργίας της ΕΥΠΤροποποίηση διατάξεων σχετικά με το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και ρύθμιση θεμάτων διοικητικής φύσης της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής ΠολιτικήςΕπανακαθορισμός σύνθεσης επιτροπής επιλογής και αξιολόγησης των νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Η τροπολογία για την ΕΥΠ αναμένεται σε λίγη ώρα να κάνει τους τόνους να χτυπήσουν κόκκινο.

Δείτε την: tropolog;ia EYP

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ