Ένταση στη Βουλή μετά την κατάθεση τροπολογίας για την ΕΥΠ


Η τροπολογία αλλάζει τα κριτήρια για την ανάληψη της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ – Για σκάνδαλο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροποποίηση των προσόντων που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ προχωρά η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με την τροπολογία ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ, ορίζονται «η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η τουλάχιστον δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε στην Ολομέλεια την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «σκανδαλώδη τροπολογία προκειμένου να διοριστεί κ. Κοντολέων χωρίς να κατέχει τίτλους. Είναι παράνομος και με αυτή την τροπολογία το παραδέχεστε… Τινάξατε στον αέρα τη λειτουργία της ΕΥΠ από την ημέρα διορισμού του συγκεκριμένου κυρίου. Επιφυλασσόμαστε νομικά, είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή, είναι αίσχος ότι ο κ.Μητσοτάκης όταν προκλήθηκε και ρωτήθηκε από τον κ. Τσίπρα για το εάν ο κ. Κοντολέων κατέχει τίτλους σπουδών, είχε πει ότι κατέχει. Είστε βαρύτατα εκτεθειμένοι και υπεύθυνοι για όσα συμβούν στην ΕΥΠ».

Απευθυνόμενος δε στον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας του είπε: «Ποιος σας αναγκάζει να εξευτελιστείτε έτσι κ. Γεραπετρίτη;».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία που αλλάζει τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ, ενώ το ΚΚΕ μίλησε και αυτό «για φωτογραφική διάταξη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός υποστήριξε ότι «ο διοικητή της ΕΥΠ πρέπει να έχει διοικητικά προσόντα και επιχειρησιακή  ικανότητα, για αυτά και θα κριθεί». Ανέφερε ακόμη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κριτική για θέματα ασφάλειας, όπως κάνει «με ιταμό τρόπο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ