Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μία μέρα μετά την ορκωμοσία του.

Μία επίσκεψη με ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, όπως σημειώνεται, καθώς σηματοδοτεί ότι προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής Αρχής, είναι η προστασία της ζωής και η ασφάλεια των πολιτών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Γ.Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλος, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή θητεία και επιτυχία στο έργο του.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην προσπάθεια διασφάλισης της προστασίας της ζωής των πολιτών, επισημαίνοντας ότι εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος. Κατά τη συζήτηση διαμήνυσε πως η προστασία της ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητά του. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε την πρόθεση του να ξεκινήσει μία εποικοδομητική συνεργασία σε συνεργασία και με το κεντρικό κράτος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη, στην εκπαίδευση αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. «Θα είμαστε αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλετε και θα επικεντρωθούμε στο συντονισμό και των 66 Δήμων, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας», τόνισε.

Ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς καλωσόρισε θερμά τον κ. Πατούλη και εστίασε στη μεγάλη αυτοδιοικητική του εμπειρία. Στόχος είναι, όπως επισήμανε, να υπάρξει μία αποτελεσματική συνεργασία για την καλύτερη προστασία της Αττικής, με έμφαση σε τέσσερα στάδια που είναι η πρόληψη, η ετοιμότητα, η αντιμετώπιση και η αποκατάσταση. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το υψηλό επίπεδο του προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος επισημαίνοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν ανάγκες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και απαιτείται στήριξη. «Προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή, οι περιουσίες των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος και σε αυτά θα επικεντρωθούμε» τόνισε.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα και παθογένειες που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του πυροσβεστικού σώματος και εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του τομέα πολιτικής προστασίας, σε επίπεδο συντονισμού.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη σημασία της συμβολής της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια για μία ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα μας και κυρίως στην Αττική, που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό και πρόκειται για μία Περιφέρεια με ιδιαιτερότητες.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο κέντρο επιχειρήσεων όπου γίνεται η πλήρης καταγραφή των συμβάντων και συντονίζονται οι ενέργειες αντιμετώπισης κρίσεων, όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό, για τη λειτουργία του.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ