Γερμανία: Νοσηλευτής φέρεται ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε ασθενείς σε νοσοκομείο

Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία από τη νέα υπόθεση δολοφονιών σε νοσοκομείο. Νοσηλευτής φέρεται ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε ασθενείς.

Οι αρχές στη Γερμανία ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος ενός πρώην νοσηλευτή, καθώς υπάρχει η υποψία ότι σκότωσε πέντε ασθενείς, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνην του κατά συρροή δολοφόνου Νιλς Χέγκελ.

Όπως ανέφερε η εισαγγελία του Ζάαρμπρικεν, η έρευνα αφορά πέντε ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες. Ο ύποπτος, για τον οποίο δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε το όνομα ούτε η ηλικία του, εκτίει αυτήν την περίοδο ποινή φυλάκισης για διαφθορά. Φέρεται ότι «έδρασε με σκοπό να φέρει τους ασθενείς σε κατάσταση τέτοια που να χρειάζονται ανάνηψη, για να μπορέσει να την κάνει ο ίδιος», εξήγησαν οι εισαγγελικές αρχές. Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσε και ο Χέγκελ

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε το 2016. Ο ύποπτος εμφανίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου του Ζάαρμπρικεν, παριστάνοντας τον γιατρό. Όμως αποκαλύφθηκε η απάτη του και συνελήφθη από την αστυνομία, που ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν νοσηλευτής σε άλλο νοσοκομείο, όπου είχε ξεκινήσει ήδη εσωτερική έρευνα σε βάρος του, μετά τον ύποπτο θάνατο μιας ασθενούς.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή επτά ανθρώπων που είχαν πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Σε έξι περιπτώσεις, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τους είχαν χορηγηθεί ουσίες τις οποίες δεν είχαν συνταγογραφήσει οι γιατροί τους και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Νιλς Χέγκελ, ενός πρώην νοσοκόμου που πάσχει από «σοβαρή ναρκισιστική διαταραχή», σύμφωνα με τους ψυχιάτρους. Ο Χέγκελ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 91 ανθρώπων σε δύο νοσοκομεία της Κάτω Σαξονίας. Μεταξύ 200-2005, προκαλούσε καρδιακή ανακοπή σε ασθενείς που διάλεγε στην τύχη, για να τους κάνει κατόπιν ανάνηψη και να γίνει «ήρωας» μεταξύ των συναδέλφων του. Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά του ενδέχεται να ξεπερνούν τα 200, όμως δεν μπορούν να το αποδείξουν επειδή πολλά από τα πτώματα αποτεφρώθηκαν.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ