Σημίτης: Όχι άλλες «Πρέσπες» σε καίρια ζητήματα – Επιβάλλεται η συνεννόηση


«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ένωσης» υπογραμμίζει σε άρθρο – παρέμβασή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

«Όχι άλλες «μονόπλευρες Πρέσπες» σε καίρια ζητήματα», επισημαίνει ο κ. Σημίτης.

Με αφορμή το παράδειγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και την αδυναμία της τότε κυβέρνησης να εντάξει την αντιπολίτευση σε μία κοινή προσπάθεια λύσης ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η συνεννόηση όμως θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».

Αναφερόμενος, στο ρόλο της αντιπολίτευσης υποστηρίζει: «Έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός. Έντονες αντιπαραθέσεις επιδρούν αρνητικά στην προσπάθεια να κατακτήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στα θέματα που προκύπτουν από τη συνεχή αλλαγή στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ