Δασικοί χάρτες: Δόθηκε νέα παράταση


Δασικοί χάρτες – Όλες οι ειδήσεις: Νέα προθεσμία δόθηκε από υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας σε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών σε επτά νομούς της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, η προθεσμία που εξέπνεε στις 30 Αυγούστου 2019 παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Η επέκταση του χρονικού περιθωρίου υποβολής αντιρρήσεων αφορά τις περιοχές όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως την 1η Μαρτίου του 2019.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές για τις οποίες δόθηκε παράταση περιλαμβάνονται και εκείνες που επλήγησαν πέρυσι από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το δεδομένο, οι αρμόδιοι έκριναν σκόπιμο να παραταθεί η προθεσμία μετά τη λήξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. «Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους», αναφέρει το υπουργείο, καθώς «με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ