Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα: Κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο – 2ο σπίτι μου το ΠΑΣΟΚ.


Άστραψε και βρόντηξε η Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα στην ομιλία της για την 45η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε όποιον αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές να έρθει στο Κίνημα Αλλαγής και να θέσει θέμα ηγεσίας.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού. Είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης».

Και πρόσθεσε: «Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες, ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης».

«Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν μπαίνει ταφόπλακα.

Και για λόγους πολιτικούς, και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες.

Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια» απάντησε στις σχετικές παρεμβάσεις από στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επέμεινε και στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φώφη Γεννηματά: Αναδρομή στα ιστορικά πρόσωπα του Κινήματος

Στην εκδήλωση για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟK η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία της με φόντο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «σήμερα τιμούμε την μνήμη του ιδρυτή μας, του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τις μάχες μαζί του και δεν είναι σήμερα μαζί μας, τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Σάκη Πεπονή, τον Γιάννη Αλευρά, τον Πέτρο Μόραλη, αλλά και τους χιλιάδες αγωνιστές, τα στελέχη, τα μέλη, τους απλούς συντρόφους που έκαναν πράξη τις ιδέες και τα οράματα της Αλλαγής».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ