Εθνικής Ελλάδας: Άλλο ματς έβλεπε ο Σκουρτόπουλος. “Ήμασταν ανταγωνιστικοί κόντρα στις ΗΠΑ”


Η Εθνική Ελλάδας έχασε με κάτω τα χέρια από τις ΗΠΑ έχοντας πετύχει 25 πόντους σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε μετά το ματς, ότι η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου, μετά το παιχνίδι της Ελλάδας και την ήττα με 16 πόντους διαφορά από τις ΗΠΑ, καθώς ο προπονητής της Εθνικής υποστήριξε ότι η ομάδα μας είχε καλή εικόνα, ενώ προανήγγειλε περισσότερο Καλάθη-Σλούκα στο παρκέ κόντρα στην Τσεχία.Οι δηλώσεις του Σκουρτόπουλου

Για το ματς με την Αμερική: «Το περιμέναμε όλοι το ματς αυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση, μπορείς να βρεθείς σε αυτή τη θέση μια φορά στα 50 χρόνια. Αυτό είπαμε και στα παιδιά να το ευχαριστηθούν, να μπουν με καλή διάθεση να διεκδικήσουμε το ματς και να τα δώσουμε όλα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα. Στην άμυνα καλή δουλειά, μας βγήκε και η ζώνη ματς απ που παίξαμε αλλά χάσαμε ανοιχτά σουτ και λέι απ. Είναι δύσκολα να βρεις της λύσεις κόντρα σε αυτά τα κορμιά αλλά στα ανοιχτά σουτ ένα 10% καλύτερης ευστοχίας έπρεπε να το έχουμε για να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Για το ότι κράτησαν την Αμερική χαμηλά στο σκορ: «Αν εξαιρέσεις τους επτά πόντους στο τέλος που χαλαρώσαμε κρατήσαμε την Αμερική κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δυο σουτ την κατάλλη στιγμή θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το ματς μέχρι τέλος. Βέβαια αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και το ματς της Δευτέρας και κάναμε ένα ροτέισον για να είμαστε φρέσκοι τη Δευτέρα».

Για την ποιότητα στον πάγκο της Αμερικής: «Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Να μας παραδειγματίσει αυτό για το πως λειτουργούν για την εθνική ομάδα. Είναι επαγγελματίες κορυφαίου επιπέδου και πρέπει να το δούμε και εμείς αυτό».

Για το ματς με την Τσεχία: «Είναι άλλο παιχνίδι, άλλος αντίπαλος, άλλα κορμιά, άλλη πίεση, άλλος προσανατολισμός στο γήπεδο. Έχουμε μια ευκαιρία ακόμη μετά την ήττα που είχαμε κάνει με τη Βραζιλία. Να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε την πρόκριση».

Για το σενάριο πρόκρισης: «Το ξέρουμε το σενάριο. Το είχαμε βγάλει πριν το ματς. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό. Να μοιράσουμε τη μπάλα πιο σωστά. Τη Δευτέρα θα έχουμε το δίδυμο Καλάθη – Σλούκα περισσότερο στο γήπεδο μαζί γιατί παίζουμε με μια ομάδα περισσότερο Ευρωπαϊκή».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ