ΗΠΑ: “Στη Συρία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο φάντασμα Adrian Darya 1”.


Στη Συρία έφθασε το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya», που παρακολουθείται από τις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο τάνκερ έχει μπει στη μαύρη λίστα της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Το «Adrian Darya 1» εθεάθη απέναντι από το συριακό λιμάνι Ταρτούς, δήλωσε ο Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα», έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο αρόδο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς.

«Η Τεχεράνη πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να βοηθήσει το φονικό καθεστώς Άσαντ παρά τον ίδιο τον λαό της. Μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά η Τεχεράνη δεν θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος TankerTrackers, που παρακολουθεί την πορεία των δεξαμενόπλοιων, δείχνει επίσης πως το Adrian Darya 1 βρίσκεται κοντά στην Ταρτούς.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το πλοίο, που μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο αξίας 140 εκατ, δολαρίων, ξεφορτώνει το φορτίο του.

Αντίθετα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Middle East Eye ανέφερε την Παρασκευή (6.9.2019) ότι το δεξαμενόπλοιο είχε ξεφορτώσει το 55% του φορτίου του το βράδυ της Πέμπτης (5.9.2019).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ