Δίκη Χρυσής Αυγής: Πουλάνε… “τρέλα” οι κατηγορούμενοι – Τώρα αρνούνται όσα έχουν πει οι ίδιοι


Την γραμμή της άρνησης των κατηγοριών αλλά και των όσων είχε υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας ακολούθησε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Δημ. Αγριογιάννης.

Πρόκειται για τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος απολογείται για την υπόθεση της επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου 2012.Αρνείται… αυτά που είχε πει

Σήμερα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε υπογράψει την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία έδινε λεπτομέρειες για το πως οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση.

Ο κατηγρούμενος αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής οπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν. Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, φορούσε ένα πουκάμισο.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι των αλιεργατών και ότι το επίμαχο βράδυ συνάντησε τυχαία έξω από ένα μαγαζί τον Κ. Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του.«Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση»

Όπως ανέφερε συνομίλησε με τον Κ. Παπαδόπουλο, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια, και ενημερώθηκε πως το όχημα του Αν. Πανταζή δεν είχε βενζίνη και θα έπρεπε να πανε να αγοράσουν ένα μπιτόνι. «Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτονι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζητησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πισω για να πάμε στο τμήμα και βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τί εγινε και μου ειπε θα σου πω μετά… Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο, εγώ νομιζα ήταν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση» τόνισε ο κατηγορούμενος.«Δεν έχουμε ακροδεξιούς στο Πέραμα»

Στην ερώτηση γιατί αυτός και οι συγκατηγορούμενοι του ενεπλάκησαν στην υπόθεση επισήμανε «εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτούς που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζουμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γεγονός ότι αναίρεσε όσα είχε υποστηρίξει κατά την ανάκριση, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη.

«Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο…» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε «αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε…».

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ