Ντοκουμέντο που σοκάρει την κοινή γνώμη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι του Τζαμάλ Κασόγκι με τους δολοφόνους του (vid)


Σοκ προκαλούν οι διάλογοι ανάμεσα στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι και τους δολοφόνους του που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Τα λεπτά μετρούν αντίστροφα για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου από πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας ενώ εκείνος καταλαβαίνει ότι έρχεται το τέλος του.

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δεν έχει πάψει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη, τόσο για την αγριότητα με την οποία έγινε όσο και για το γεγονός ότι προσπάθησε να συγκαλυφθεί από την Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία έχει παραδεχθεί την δολοφονία του Κασόγκι και ότι ήταν φόνος εκ προμελέτης από πράκτορες της κυβέρνησης και μάλιστα δικάζονται 11 από τα 15 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην δολοφονία και κάποιοι είναι αντιμέτωποι με την θανατική ποινή.

Οι διάλογοι που καταγράφουν τα τελευταία λεπτά της ζωής του αδικοχαμένου δημοσιογράφου προέρχονται από τα κρυμμένα μικρόφωνα που υπήρχαν μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι

Οι δολοφόνοι του Τζαμάλ Κασόγκι, του ζητούν να στείλει μήνυμα στο γιο του ώστε να κερδίσουν χρόνο πριν οι δικοί του άνθρωποι αρχίσουν να τον ψάχνουν. Στη συνέχεια αρπάζουν μία σακούλα και του τη βάζουν στο κεφάλι. Ο διάλογος του δημοσιογράφου γίνεται με έναν από τους δολοφόνους ονόματι Μουτρέμπ.

«Έχω άσθμα. Μην το κάνετε. Θα σκάσω!», ακούγεται να λέει ο Κασόγκι. Και αυτά είναι τα τελευταία του λόγια αφού στην συνέχεια ακούγονται ήχοι πάλης και το σώμα του να διαμελίζεται!

Μουτρέμπ: Στείλε μήνυμα στον γιο σου.

Κασόγκι: Τι να του λέω;

Μουτρέμπ: Θα γράψεις ένα μήνυμα. Ελα να το γράψουμε μαζί.

Κασόγκι: Τι να του λέω; «Θα τα πούμε σύντομα;».

Άγνωστος άνδρας: Λίγα λόγια.

Μουτρέμπ: Θα του γράψεις κάτι σαν: «Είμαι στην Κωνσταντινούπολη. Μην ανησυχείς αν δεν μπορείς να με βρεις».

Κασόγκι: Θα έπρεπε να λέω έχω πέσει θύμα απαγωγής.

Άγνωστος άνδρας: Βγάλε το μπουφάν σου.

Κασόγκι: Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα προξενείο; Δεν γράφω τίποτα.

Άγνωστος άνδρας: Τελείωνε!

Κασόγκι: Δεν γράφω τίποτα.

Μουτρέμπ: Γράψτε το κύριε Τζαμάλ. τελειώνετε. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε γιατί στο τέλος θα σας πάμε πίσω στην Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τις σας περιμένει.

Κασόγκι: Υπάρχει μια πετσέτα εδώ. Θα με ναρκώσετε;

Αλ Τουμπάγκι: Θα σας κοιμίσουμε.

Ο Κασόγκι ναρκώθηκε λέγοντας στους απαγωγείς του να μην του κλείνουν το στόμα την ώρα που του έβαζαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του.

«Έχω άσθμα. Θα με σκάσετε», ήταν τα τελευταία λόγια του.

Τα αγκομαχικά και ο τεμαχισμός

Στη συνέχεια ακούγονται τρομακτικοί ήχοι από έναν άνθρωπο που χάνει την αναπνοή του και παλεύει να κρατηθεί στην ζωή. Κάποια στιγμή ακούγεται κάποιος να λέει: «είναι ζωντανός;», «σηκώνει το χέρι του» «συνεχίστε να πιέζετε!», «πιέστε δυνατά».

Στις 1.39 ο ήχος που ακούγεται είναι από ένα πριόνι αφού οι δολοφόνοι του Κασόγκι αρχίζουν να τεμαχίζουν το άψυχο κορμί του. Η διαδικασία αυτή κρατάει 30 λεπτά.

Πιστεύεται ότι το τεμαχισμένο πτώμα του Κασόγκι μεταφέρθηκε με βαλίτσες έξω από το προξενείο. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ