Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε ασυζητητί την στρατηγική μείωσης των πλεονασμάτων


Η ΝΔ «απέρριψε ασυζητητί» τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων, «χωρίς οικονομικό αντεπιχείρημα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αυτό αποτελεί ερώτημα γιατί απέρριψε αυτήν τη θέση.

Ακόμη σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ.Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στα εργασιακά, σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι η κυβέρνηση κατάργησε σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων «με αιφνιδιαστικές τροπολογίες του κ. Βρούτση, πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι».

Αναφορικά με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης τόνισε ότι «είναι ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που ισχύει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών» και «έβαζε φρένο σε αυθαίρετες απολύσεις», επισημαίνοντας πως «καταργήθηκε εν μία νυκτί με αστείες δικαιολογίες».

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «είναι άλλη η νόμιμη αποζημίωση που παίρνει κανείς όταν απολύεται, την οποία παίρνουν όλοι όσοι απολύονται, καταβάλλεται σε νόμιμες απολύσεις και υπηρετεί προνοιακή λειτουργία, και είναι άλλη η δυνατότητα αποζημίωσης που έδινε ο βάσιμος λόγος απόλυσης (επαναπρόσληψη, μισθοί υπερημερίας). Αυτό το δικαίωμα καταργήθηκε και επανήλθαμε στο καθεστώς που λέει «σε απολύω για κανέναν λόγο ή για όποιον λόγο γουστάρω» χωρίς αιτιολόγηση».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ