Διαψεύδει ο Λαβρόφ πως έγινε δέκτης μυστικών πληροφοριών από τον Τραμπ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία είχε γίνει δέκτης μυστικών πληροφοριών από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε κατηγορηματικά πως ο πρόεδρος Τραμπ κατά την διάρκεια συνάντησής τους τον Μάιο του 2017, του είχε αποκαλύψει μυστικές πληροφορίες, που είχαν ως αποτέλεσμα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να βγάλουν από την Ρωσία έναν πράκτορα, με τον φόβο πως οι πληροφορίες αυτές στα χέρια του Κρεμλίνου θα μπορούσαν να ‘κάψουν’ τον πράκτορα τους που εργάζονταν στη διοίκηση του Ρώσου προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ «έκαψε» τον καλύτερο κατάσκοπο των ΗΠΑ στην Ρωσία!

Παράλληλα ο Λαβρόφ δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε συναντηθεί με τον πράκτορα των Αμερικανών Όλεγκ Σμολενκόφ. «Ποτέ δεν τον είδα, ποτέ δεν τον συνάντησα, δεν παρακολουθούσα την καριέρα του ούτε τις μετακινήσεις του» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Ακόμη αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον πρόεδρο Τραμπ τον Μάιο 2017 στον Λευκό Οίκο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Λοιπόν, κατά την διάρκεια αυτής της συζήτησης κανένας δεν αποκάλυψε στον άλλον κρατικά μυστικά ούτε μη κρατικά μυστικά. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος τότε στη συνάντηση σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας κύριος Μακμάστερ, το επιβεβαιώνουν και άλλα άτομα, τα οποία λίγο πολύ γνώριζαν τι είχε συζητηθεί τότε».

Click4more: Το… αλλάζει τώρα η Ρωσία – Παραδέχεται ότι ο κατάσκοπος της CIA εργαζόταν στην προεδρία

Ο Λαβρόφ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο ειπώθηκε ότι είναι αναγκαίο να επανορθώσουμε τις διμερείς σχέσεις και να εξαλείψουμε την ζημιά που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα στη συνεργασία των δύο χωρών, «η οποία στην ουσία κατέστρεψε πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο όλους τους σημαντικούς μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον».

«Είπαμε με τον πρόεδρο Τραμπ ότι όλα αυτά δεν ωφελούν τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς ζημιώνονται οι επιχειρήσεις, ζημιώνονται οι πολιτιστικές και ανθρωπιστικές ανταλλαγές», δήλωσε ο Λαβρόφ , επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια κατάσταση δεν ωφελεί τις διεθνείς σχέσεις και τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση πολυάριθμων προβλημάτων, η διευθέτηση των οποίων σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ