Ψάχνουν τρόπο να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους Ρωσία και ΕΕ


Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε “μηδενικό επίπεδο” όπως παραδέχεται ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κ. Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ξεκαθάρισε πως αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς όρους.

«Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ‘μηδενικό σημείο’. Φυσικά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές, αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, μαζί και με τους φίλους μας από την Σλοβενία, αλλά και με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Μάριαν Σάρετς στην Μόσχα.

Ακόμη αναφέρθηκε στις προοπτικές που μπορούν να έχουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ, με τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και διατήρησε τις επιφυλάξεις του. «Θα δούμε, αν η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει κάποια μέτρα για την εξομάλυνση τους, αλλά δεν θα πρέπει να τεθούν οι οποιοιδήποτε όροι», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Δεν είμαστε εμείς που τις καταστρέψαμε και δεν είμαστε εμείς που πρέπει να τις αποκαταστήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό το είχα πει επανειλημμένα στην σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή χωρίς αυτές (τις σχέσεις) είναι δύσκολο να γίνει ούτως ή άλλως ένας ουσιαστικός διάλογος».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ