Πόσο εύκολα δέχονται τα ζώδια τη χυλόπιτα;

Ζώδια, σχέσεις και πως αντιδρούν τα ζώδια στη «χυλόπιττα»; Σύμφωνοι, δεν μπορεί όλοι να θέλουν όλους. Παρόλα αυτά η «χυλόπιτα» πέφτει γενικώς βαριά σε όσους την εισπράττουν. Να λοιπόν τώρα που εσείς αναγκάζεστε να τη δώσετε σε κάποιον που εκτιμούσατε … αλλά μόνο σαν καλό φίλο. Τι λέτε, θα το πάρει απόφαση χωρίς να σας φέρνει σε δύσκολη θέση με την επιμονή του; Και θα το ξεπεράσει χωρίς να σας κόψει την καλημέρα; Δείτε τι λέει η αστρολογία και πως αντιδρά κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ
Ο καλύτερος και πιο ανώδυνος τρόπος να απορρίψετε έναν Κριό είναι να τον κάνετε να σας απορρίψει πρώτος εκείνος. Πώς θα το καταφέρετε; Κατ’ αρχάς μην του δώσετε την αίσθηση του απόρθητου στόχου, πράγμα που θα του εξάψει το ενδιαφέρον του. Δείξτε καταδεκτικότητα και ευκολία στην προσέγγιση, αλλά σε όλες τις επαφές σας φροντίστε να καλλιεργείτε την εικόνα του ατόμου που θεωρεί τα βράδια στην τηλεόραση σαν την πιο συναρπαστική ασχολία. Παράλληλα διαφωνείτε μαζί του σε ό,τι λέει ανεξαιρέτως (ακόμα και σε βαθμό παραλογισμού: «Όχι, έξι η ώρα δεν είναι απόγευμα, θεωρείται νύχτα!»). Θα αντέξει τρεις μέρες το πολύ. Μετά όχι μόνο θα στραφεί αλλού αλλά θα το έχει ήδη ξεχάσει, οπότε δεν θα σας κρατήσει καμιά κακία.

ΤΑΥΡΟΣ
Από τη στιγμή που ο Ταύρος σας έβαλε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του σημαίνει ότι το έχει σκεφτεί πάρα πολύ. Έχει σταθμίσει τα προσόντα σας και έχει αποφασίσει να δεχτεί τα ελαττώματά σας. Και επιπλέον δεν δέχεται καθόλου εύκολα το «όχι» σαν απάντηση. Τι μπορείτε να κάνετε; Να τον τρομοκρατήσετε αποκαλύπτοντάς του όσα δεν είχε ανακαλύψει μέχρι τώρα για εσάς: τις εξτρεμιστικές πολιτικο-κοινωνικές απόψεις σας (αν δεν έχετε, τώρα θα αποκτήσετε), την αγάπη σας στο τζανκ φουντ (μόνο τέτοια τρώτε, δεν το ήξερε;) και επιπλέον την περιφρόνησή σας προς το χρήμα, δικό σας ή των άλλων, που τρελαίνεστε να το σκορπάτε στους τέσσερις ανέμους. Θα φύγει. Αλλά θα σας το κρατήσει μανιάτικο, που τον απογοητεύσατε.

ΔΙΔΥΜΟΣ: Αν δεν είστε διατεθειμένοι /ες να ανταποκριθείτε στην ερωτική προσέγγιση ενός Διδύμου, μάλλον ανήκετε στη μειοψηφία, αφού λίγοι μπορούν να τους αντισταθούν. Εφόσον όμως το έχετε αποφασίσει, εύκολα θα τον πείσετε να σας αφήσει στην ησυχία σας. Μη σας παραπλανεί η ένταση της πολιορκίας του—θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της διάρκειάς της. Όσο περισσότερο δείχνει ότι ενδιαφέρεται, τόσο γρηγορότερα θα βαρεθεί. Αν πάντως επιμένει, βάλτε του πάγο με το να μη δείχνετε καμία ανταπόκριση σε όσα σας λέει. Αδιαφορήστε, μουγκαθείτε, μην κάνετε διάλογο, παραστήστε ότι δεν καταλαβαίνετε το πνευματώδες χιούμορ του και διαψεύστε αμείλικτα τις λεκτικές υπερβολές του. Αν θα κρατήσει κακία; Μπα, το ξέχασε κιόλας…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Απορρίπτοντας έναν Καρκίνο, πληγώνετε μια απίστευτα ευαίσθητη ψυχή. Εμείς σας το λέμε και το κρίμα στον λαιμό σας. Προσπαθήστε τουλάχιστον να το κάνετε με τακτ, επιστρατεύοντας και το κλασικό «Δεν έχει να κάνει με εσένα, ΕΓΩ δεν είμαι σε φάση αυτό τον καιρό», ώστε να κατευνάσετε (όσο κάτι τέτοιο είναι δυνατόν…) τις όποιες ανασφάλειές του. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να επιδείξετε σταθερότητα και μια ξεκάθαρη στάση (τη φιλία ξεχάστε την!), γιατί ο Καρκίνος δεν θα παραιτηθεί εύκολα, συναισθηματικά τουλάχιστον. Μπορεί δηλαδή να πάψει να σας κυνηγά εμφανώς, αλλά από μέσα του θα ελπίζει και, το καλύτερο γι’ αυτόν, θα απελπίζεται –ως γνωστόν ποτέ δεν λέει όχι σε ένα καλό δράμα.

ΛΕΩΝ: Είναι δύσκολο να μη μείνετε εντυπωσιασμένοι από την ερωτική πολιορκία ενός Λέοντα, κυρίως εξαιτίας του «τουπέ» με το οποίο σας προσεγγίζει. Η απόρριψη εκ μέρους σας θα αντιμετωπιστεί τουλάχιστον με απορία. Είναι δυνατόν να μη δεχτείτε με χαρά και ευγνωμοσύνη την τιμή που σας κάνει να στρέψει επάνω σας το βλέμμα του; Όχι, ε; Επιμένετε… Καλά λοιπόν, αρκετά σας καταδέχτηκε. Αλλά από δω και πέρα θα ζήσετε με την περιφρόνησή του. Αν παρόλα αυτά επιμένει και σας είναι δύσκολο να τον ξεφορτωθείτε, παραστήστε ότι υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας. Τη σύγκριση με έναν κοινό θνητό, από την οποία μάλιστα θα βγαίνει και χαμένος, αποκλείεται να την αντέξει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Το ότι σας προσέγγισε ένας Παρθένος σημαίνει πολλά: Πρώτον, ότι περάσατε όλα τα τεστ της τελειομανίας του και (σας μελετούσε προσεκτικά για καιρό) και κριθήκατε επάξιοι των προδιαγραφών του. Δεύτερον ότι για χάρη σας τολμά και ριψοκινδυνεύει –λέξη που του φέρνει τρόμο—μια απόρριψη. Τρίτον, ότι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας τους θησαυρούς της ψυχής του, προνόμιο που ελάχιστοι απολαμβάνουν. Και εσείς μετά από όλα αυτά θα πείτε όχι; Πώς; Το είπατε ήδη;… Ο εγωισμός του δεν θα αφήσει να φανεί πόσο πληγώθηκε. Θα διατηρήσει μαζί σας μια πολιτισμένη κοινωνική σχέση. Και ταυτόχρονα θα σας «θάβει» από μέσα του. Εντάξει, δεν αξίζατε όσο του είχε φανεί αρχικά…

ΖΥΓΟΣ: Αν ένας Ζυγός σας εκδηλώνει την προτίμησή του, είναι πολύ πιθανόν ο έρωτάς του να απευθύνεται στην εικόνα σας παρά σε εσάς όπως είστε κατά βάθος. Οπότε δεν έχετε παρά να του δείξετε ότι έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του. Πείστε τον ότι μαζί σας αποκλείεται να έχει την υψηλής αρμονίας συνύπαρξη που επιθυμεί. Για του λόγου το αληθές, στήστε έναν καβγά όπου και να βρίσκεστε (με έναν άλλο οδηγό, με ένα γκαρσόνι, με κάποιον που θα σας τηλεφωνήσει στο κινητό). Και συμπληρώστε ότι για εσάς σχέση χωρίς τσακωμό είναι …σκορδαλιά χωρίς σκόρδο (πιφ!) και ότι μάλιστα οι καβγάδες σας «φτιάχνουν» ερωτικά. Θα γίνει… Λούης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αν σκοπεύετε να δώσετε «χυλόπιτα» στον Σκορπιό, το καλό που σας θέλουμε είναι να το κάνετε αρκετά έγκαιρα, με ευγένεια και με σαφήνεια. Έτσι δεν θα έχει προλάβει να εκτεθεί κυνηγώντας σας μάταια. Γιατί αλλιώς δεν θα σας το συγχωρήσει στον αιώνα τον άπαντα. Θα βγείτε και υπόλογοι. Θα σας την «πει», γιατί τάχα τον ενθαρρύνατε, ενώ δεν είχατε πρόθεση να κάνετε κάτι μαζί του. Τώρα, αν αυτή η ενθάρρυνση βρισκόταν μόνο στη φαντασία του, ελάχιστα μετράει. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να τον πείσετε για το αντίθετο. Ζητήστε συγνώμη και απομακρυνθείτε αργά, προσεκτικά, χωρίς να αφήσετε την πλάτη σας εκτεθειμένη. Και μετά τρέξτε μακριά… Φίλοι; Θα αστειεύεστε βέβαια!

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μόλις που θα προλάβετε να πείτε στον Τοξότη το «όχι» σας. Όσο για την καλά προετοιμασμένη αιτιολογία της απόρριψής σας (για να μην το πάρει βαριά, υποτίθεται), αυτή δεν πρόκειται να την ακούσει. Όχι επειδή θα έχει πάθει σοκ, αλλά απλώς δεν θα είναι πια εκεί. Θα πάρει ακαριαία τα κουβαδάκια του και θα πάει σε άλλη παραλία, όπου θα βρει κάποιο καινούργιο κοριτσάκι (ή αγοράκι, αναλόγως) για να παίξει. Οπότε ελπίζουμε να την είχατε σκεφτεί καλά την άρνησή σας, ή να μην παριστάνατε τους «δύσκολους», γιατί η ευκαιρία σας με έναν Τοξότη είναι πάντα μόνο μία. Πάντως φιλαράκια θα μείνετε—θα ανταλλάσσετε και νέα για τις ερωτικές σας περιπέτειες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Όταν θα διατυπώσετε στον Αιγόκερω την άρνησή σας να δεχτείτε τον έρωτά του, η απάντησή του θα συνοψίζεται σε ένα «καλά, λοιπόν…» ή κάτι παρόμοιο. Κρίνοντας από το ύφος του όμως, δεν θα σας είναι δύσκολο να μαντέψετε όσα δεν σας λέει, τα οποία δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά, ούτε για εσάς ούτε για το φύλο σας γενικότερα. Κυρίως όμως ο Αιγόκερως θα τα βάλει με τον εαυτό του, για το πώς το project-κατάκτηση δεν του πέτυχε. Φλέβες για χάρη σας, πάντως, δεν πρόκειται να κόψει, μην ανησυχείτε. Κι αν δεχτεί να μείνετε φίλοι, θα το κάνει για έναν λόγο: για να σας έχει από κοντά, ώστε να δείτε ότι έβαλε άλλο πρόσωπο στην καρδιά το

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η αντίδραση του Υδροχόου στην ερωτική σας απόρριψη θα σας δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα ανακούφισης και απογοήτευσης. Θα είναι του τύπου «εντάξει μωρέ, όπως θες, ας μην το κουβεντιάζουμε άλλο…». Εύλογα θα αναρωτηθείτε αν πραγματικά ενδιαφερόταν για εσάς ή απλώς σας φλέρταρε για να περάσει την ώρα του. Η φαινομενική αδιαφορία του όμως δεν θα σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν τον ένοιαξε. Αλλά αφενός δεν θα το δείξει σε κανέναν, αφετέρου θα πείσει και τον ίδιο τον εαυτό του ότι δεν τρέχει τίποτα. Και θα το κάνει τόσο καλά, που γρήγορα θα σας έχει ξεπεράσει. Όσο για το να μείνετε φίλοι, και το ρωτάτε; Οι καλύτεροι!

ΙΧΘΥΣ: Απ’ όλα τα ζώδια, οι Ιχθείς είναι οι κατ’ εξοχήν αρνητές της δυσάρεστης πραγματικότητας, στην οποία συγκαταλέγεται και μια ερωτική απόρριψη. Θα χρειαστεί λοιπόν να τους την εκφράσετε με σαφήνεια, πειστικότητα και διπλωματικότητα ταυτόχρονα. Έτσι έχετε περισσότερες ελπίδες να κατανοήσουν και να αποδεχτούν εκείνο που δεν τους αρέσει καθόλου. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για συναισθηματικά ξεσπάσματα, ιδίως με τις θηλυκές εκπροσώπους του ζωδίου. Όμως μην υποκύψετε στον πειρασμό να βγείτε μια ώρα αρχύτερα από τη δύσκολη θέση με μια σκληρή και κυνική συμπεριφορά. Η προοπτική της αιώνιας φιλίας σας είναι ένα αντάλλαγμα που μπορεί να τους κατευνάσει. Φτάνει να μην τους καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ