Davis Cup: Την Πέμπτη το κρίσιμο ματς της Εθνικής Ελλάδας, με αντίπαλο την Πολωνία


Ξεκινάει στις 11:00 π.μ. η διοργάνωση στο TATOI Club

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση του Davis Cup για το Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο TATOI Club, από αύριο Τετάρτη 11 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Η Εθνική ανδρών της Ελλάδας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην σύνθεσή της κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο με αντιπάλους τους Λουξεμβούργο, Πολωνία, Μονακό, δίνοντας μεθαύριο Πέμπτη (12/09) το πιο δύσκολο και κρίσιμο ματς με την Πολωνία. 

Στον Β’ όμιλο θα αγωνιστούν οι Εθνικές ομάδες της Εσθονία, της Λετονία, του Μαυροβουνίου και της  Βόρειας Μακεδονίας. 

Αμέσως μετά την κλήρωση ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σπύρος Ζαννιάς, ο διευθυντής των αγώνων Αλέξης Ζητρίδης, ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Απόστολος Τσιτσιπάς και οι παίκτες της Εθνικής ανδρών Στέφανος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης, Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς, παραβρέθηκαν και αναφέρθηκαν στην πρόκληση που έχουν μπροστά τους, μίλησαν για το δέσιμο και την ετοιμότητα της ομάδας και κάλεσαν τον κόσμο να έρθει και να συμπαρασταθεί στην προσπάθειά τους. 

Ανέφεραν μεταξύ άλλων: 

Σπύρος Ζαννιάς (Πρόεδρος της ΕΦΟΑ): «Θέλω να ευχαριστήσω το Tatoi Club και τον κ. Μυτιληναίο, που μετά το Fed Cup πέρυσι, θα φιλοξενήσει φέτος και το Davis Cup και να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας. Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική ομάδα. Πέρυσι, μετά το τέλος του Fed Cup που έγινε εδώ, με είχαν ρωτήσει αν θα μπορούσε να έρθει και το Davis Cup. Τώρα που και το Davis Cup ήρθε, θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη διοργάνωση κι ενός τουρνουά ΑΤΡ-250, που θα είναι χρήσιμο και για το τένις και για την ελληνική οικονομία. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπορούμε μετάλλιο και στο απλό αλλά και στο μεικτό με το Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Τους το εύχομαι με όλη μου την καρδιά». 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ