Συγκλόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Μιλώ και για τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες»


Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα (11.09.2019) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συγκλόνισε με το λόγο του κατά τον αγιασμό στο 108ο/170ο Δημοτικό και το 90ο/108ο Νηπιαγωγείο Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια.

Στο σχολείο όπου φοιτούν και πολλά παιδιά που δεν κατάγονται από τη χώρα μας. Σε αυτά τα παιδιά ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ένα συγκινητικό μήνυμα να στείλει. Και για όσα είπε, δικαίως, καταχειροκροτήθηκε.

«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους τον άκουσαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα λόγια του δεν είναι μόνο λόγια ενός Προέδρου, αλλά κυρίως ενός πατέρα, ενός παππού και ενός δασκάλου. Ζήτησε από τους μαθητές «…να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας. Μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην ψυχή σας. Αυτό σημαίνει πως γνώμονας της πορείας σας, για πάντα, πρέπει να είναι η Ιστορία μας και η προοπτική μας, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του λαού μας και του έθνους μας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ