Κηδεία Μαχαιρίτσα: Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό! (pics)


Στο κοιμητήριο Ζωγράφου, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές δίνουν το «παρών» στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του σπουδαίου τραγουδοποιού και ερμηνευτή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η σορός του καλλιτέχνη είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην εκκλησία στο κοιμητήριο Ζωγράφου, με την κόρη και τη σύζυγό του να βρίσκονται εκεί από νωρίς. «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο» έγραψε στο στεφάνι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η οικογένειά του.

Ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός «έφυγε» τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/9) στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο Πήλιο, προδομένος από την πηγή της έμπνευσής του, την καρδιά του. Η οικογένεια του εκλιπόντος έκανε έκκληση αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί», στην οποία θα ήταν αφιερωμένη και η συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, η οποία δεν έγινε ποτέ.

Στην κηδεία βρέθηκαν: Ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Αλιάγας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Βάσια Τριφύλλη, Χαρούλα Αλεξίου, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μίνως Μάτσας και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και απλός κόσμος.

Στην κηδεία βρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Δείτε φωτογραφίες:

mitsotakis_mareba_kideia_mahairitsa.jpg
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα (Eurokinissi)
001_2.jpg
Eurokinissi
01.jpg
ndp.jpg
(NDP photo)
4894008.jpg
Eurokinissi
4894010.jpg
Eurokinissi
4894007.jpg
Eurokinissi
aliagas.jpg
NDP
4894001.jpg
Eurokinissi
001.jpg
NDP
zoyganelis.jpg
Eurokinissi
aslanidoy.jpg
NDP
4894086.jpg
Eurokinissi
4894089.jpg
Eurokinissi
4894090.jpg
Eurokinissi
IMG_0104 (1).jpg
Eurokinissi

Η έκκληση της οικογένειας

«Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου: EUROBANK Αρ. Λογ. 0026.0102.16.0200303078 IBAN: GR 8302 601020000 160200303078 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 6017 0400 56698 ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698 *Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα Ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και είχαν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Το συγκλονιστικό «αντίο» των Ελλήνων καλλιτεχνών στον Μαχαιρίτσα
«Ήταν πολύ ξαφνικό αυτό. Αποδεκατιζόμαστε. Δηλαδή αυτά τα χρόνια έχουν φύγει πολλοί από το είδος αυτό. Μέσα στη στεναχώρια μας Καλό Παράδεισο του εύχομαι», δήλωσε συγκινημένος ο Λάκης Παπαδόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. «Τι να πω; Είμαι σοκαρισμένος! Μεγάλη απώλεια γιατί δεν ήμασταν απλά συνεργάτες. Ήμασταν και φίλοι τόσα χρόνια. Είχαμε ζήσει πράγματα. Έχω να θυμάμαι πολλά. Κρίμα. Ήταν νεότατος και σημαντικός άνθρωπος», είπε ο Δημήτρης Σταρόβας.

«Έφυγε ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν η αφορμή να συνυπάρχουμε όλοι μας, ακούγοντας τα τραγούδια του. Ένας άνθρωπος που συνέβαλε στην αρμονία της καθημερινότητας με τη στάση του, με τη σεμνότητά του και το χαμόγελό του», τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, είπε το δικό του «αντίο» στον αδικοχαμένο τραγουδιστή και τραγουδοποιό. «Λαυρέντη μου, πολυαγαπημένε! Να’ χεις καλό ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων! Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν! Καλή αντάμωση, ρεεε! Βασίλης». Μάλιστα, ο «αιώνιος έφηβος» συνόδεψε την ανάρτησή του με ένα τραγούδι που είχαν ερμηνεύσει μαζί.

Μαχαιρίτσας και Μπουλάς θα τραγουδήσουν ξανά το «φλασάκι» στους ουρανούς
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι χωρίς επιστροφή για τους ουρανούς. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον πολύ καλό του φίλο Σάκη Μπουλά.

Οι σχέσεις τους έγιναν πιο στενές μετά τη δημιουργία του πασίγνωστου τραγουδιού «Φλασάκι». Τους στίχους είχε γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας το 1986 και το ερμήνευσε ο Σάκης Μπουλάς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε μια συναυλία στον Λυκαβηττό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ