Υπόθεση Νοvartis: Στη Βουλή η νέα δικογραφία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου


Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την υπόθεση Νοvartis.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν! Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία. Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «η ένδεια της “δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του “ξεπλύματος” αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας». Όπως υποστηρίζει, «μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας. Τίποτε δεν θα περάσει!».

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε, όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι επί υπουργίας του (την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012) εισήχθησαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ