Ισπανία: Διαπραγματεύσεις Σοσιαλιστών με Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, κάλεσε σήμερα για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.

Στόχος των δυο κομμάτων είναι να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών στην Ισπανία με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “σας τείνω και πάλι το χέρι”.

«Μας κάνατε μια πρόταση και κάναμε μια αντιπρόταση. Προτείνω με βάση αυτές τις δύο προτάσεις να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Είπε πως «οι Ισπανοί πολίτες θα κερδίσουν» από μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία, ακόμη κι αν κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Ο Σάντσεθ απάντησε πως το κόμμα του θέλει μια συμφωνία και τόνισε πως «είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε νέες εκλογές. Αυτό που θέλουμε είναι η Ισπανία να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση».

Τα δύο κόμματα δήλωσαν χθες πως οι συνομιλίες, κατά τις οποίες οι Podemos ζήτησαν κυβερνητικά χαρτοφυλάκια ως αντάλλαγμα για την υποστήριξή τους, προσέκρουσαν σε αδιέξοδο. Αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ