Κουρούμπαλης: «Είμαι πολύ περήφανος για τις συνεργασίες που έχω κάνει στο θέατρο και στην τηλεόραση»


O Δημήτρης Κουρούμπαλης έχει χαράξει μια ιδιαίτερη πορεία στον χώρο της υποκριτικής και εκτός από το θέατρο και την τηλεόραση ασχολείται και με την συγγραφή.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ποια είναι η πηγή έμπνευσης του, αν έχει μετανιώσει για κάποια συνεργασία και αν θα τον δούμε κάπου τηλεοπτικά καθώς κάνει προσεγμένες επιλογές.

Συνήθως ποια είναι η πηγή έμπνευσης;

«Μου έρχεται ένα θέμα το οποίο, συνήθως, έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί. Για παράδειγμα, για το ότι οι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα, για το ότι έχουμε κρίση, άνθρωποι στον δρόμο δεν είναι αγαπημένοι ή γνωστοί μου χωρίζουν εύκολα. Παίρνω το εκάστοτε θέμα, το πιπιλάω στο κεφάλι μου για πάρα πολύ καιρό μέχρι που μουλιάζει και εν συνεχεία φτιάχνω διάλογους και σκηνές».

Αυτή την περίοδο έχεις βρει κάποιο θέμα που να σε έχει παρακινήσει να γράψεις;

«Ναι. Το θέμα που ερευνώ είναι το κατά πόσο μπορούμε να επιστρέψουμε στις καλές εποχές που είχαμε ζήσει παλιότερα. Βέβαια, είναι λίγο ρομαντικό…».

Έχεις συμμετάσχει σε αρκετές δουλειές και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Έχει υπάρξει κάποια επιλογή για την οποία να έχεις μετανιώσει ή αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα την απέφευγες;

«Είμαι πολύ περήφανος για τις συνεργασίες που έχω κάνει και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Από κάθε συνεργασία έχω μάθει πράγματα, ωστόσο υπάρχουν δυο-τρεις στιγμές που δεν θα ήθελα να συμβούν ξανά και προσέχω πολύ γι’ αυτό. Προσέχω πώς είμαι εγώ σε μία καινούργια συνεργασία αλλά και πώς είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι».

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι στις «Φυλές» της Νίνο Ρέιν;

«Οι «Φυλές» θα επαναληφθούν από τις 30 Οκτωβρίου στο θέατρο Σταθμός: Πρόκειται για ένα σύγχρονο και αριστουργηματικό έργο, το οποίο το έχει γράψει μία Αγγλίδα, αλλά νιώθεις ότι μιλάει για την ελληνική οικογένεια. Έχει γίνει μία εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά. Σε αυτό το έργο κάνω τον μεγάλο γιο της οικογένειας, που ενώ έχει και ένα κωφό παιδί, αυτός αποδεικνύεται πιο προβληματικός».

Με ποια έννοια αποδεικνύεται πιο προβληματικός;

«Με την έννοια της ψυχολογίας και πόσο αντέχει τον κόσμο».

Ποιο είναι το βαθύτερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό το έργο;

«Το βαθύτερο μήνυμα της παράστασης είναι ότι χρειάζεται να αγκαλιάσει κανείς τη διαφορετικότητα και, συγχρόνως, να δεχτεί ότι δεν είναι ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Ουσιαστικά είναι ένα άνοιγμα στην αγάπη, με έναν τρόπο που είναι δύσκολο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους με την αυταπάρνηση και την εμπιστοσύνη στον άλλον άνθρωπο.

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που υφίσταται ακόμα ή έχει χάσει και αυτή την αξία της;

«Θεωρώ πως υπάρχει ακόμα. Κοίτα τους ανθρώπους που αφήνουν τα πράγματα τους έξω ή ανθρώπους που εμπιστεύονται τα μυστικά τους. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ σκληρός για να μην έχεις εμπιστοσύνη».

Πέρα από τις «Φυλές», τι άλλα σχέδια έχεις;

«Πέρα από τις «Φυλές», μαζί με την ομάδα μου, οργανώνουμε μία νέα δουλειά για το πρώτο μέρος της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη. Επιπλέον, θα κάνω κάποια σεμινάρια στον ΙΑΝΟ, που είναι διασκευή πεζού σε σενάριο και σε θεατρικό διάλογο».

Τηλεοπτικά δεν θα σε δούμε κάπου;

«Όχι. Είναι θέμα συγκυρίας και επιλογής», είπε στο my tv.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ