Τετραπλασιάστηκαν οι νεκροί στη Βραζιλία από τον δάγκειο πυρετό.

Ο δάγκειος πυρετός στοίχισε τη ζωή σε τετραπλάσιους ανθρώπους στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019, αποκαλύπτουν στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Καταγράφηκαν 591 θάνατοι από τον δάγκειο πυρετό, ενώ οι υγειονομικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για 486 ύποπτα κρούσματα που ήταν θανατηφόρα, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί σε αυτό το στάδιο. Πέρυσι, ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο πέθαναν 141 άνθρωποι από δάγκειο πυρετό, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού, τα οποία ανήλθαν σε 1,43 εκατ. σε όλη τη χώρα ως την 24η Αυγούστου, ήταν επταπλάσια από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018, όταν έφθασαν τα 205.791.

Το 2015 είχε καταγραφεί η πιο σοβαρή έξαρση της ασθένειας στη Βραζιλία στα χρονικά, με 1,7 εκατ. κρούσματα, εκ των οποίων 986 θανατηφόρα.

Οι βραζιλιάνικες Πολιτείες στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως η Σαν Πάουλου και η Μίνας Ζεράις, είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τη μολυσματική ασθένεια, την οποία μεταδίδουν τα κουνούπια Aedes aegypti, τα οποία αναπαράγονται κυρίως σε αγροτικές περιοχές χάρη στη ζέστη και την υγρασία.

Αυτοί οι δύο παράγοντες πιστεύεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.Σε έξαρση και η τσικουνγκούνια

Επιπλέον, η τσικουνγκούνια, άλλη μια μολυσματική ασθένεια που μεταδίδουν τα κουνούπια, βρίσκεται επίσης σε έξαρση φέτος στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο ως την 24η Αυγούστου, καταγράφηκαν 110.627 κρούσματα, αριθμός αυξημένος κατά 44,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αυτή η ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους (47) στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Έχουν καταγραφεί περίπου 60 θάνατοι ακόμη, εξαιτίας ύποπτων κρουσμάτων, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ