Τσιτσιπάς: “Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα”


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Davis Cup για την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας, ενώ αποκάλυψε τα ολυμπιακά του είδωλα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε αρχικά: «Αισθάνθηκα υπέροχα εκπροσωπώντας τη σημαία και κάνοντας τους συμπατριώτες μου περήφανους για την εμφάνισή μου. Ελπίζω να έχω πολλές παρόμοιες στιγμές στο μέλλον».

Σε ερώτηση για το αν η παρουσία του με την εθνική μπορεί να του δώσει ώθηση στην επαγγελματική του καριέρα: «Δεν ξέρω, ο κόσμος με υποστήριξε και αισθάνθηκα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που συνήθως αισθάνομαι. Ελπίζω να με βοηθήσει σε μερικά πράγματα όταν επιστρέψω στο tour. Είναι διαφορετική η ενέργεια όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου στο Davis Cup, ο κόσμος το αισθάνεται περισσότερο, είναι πιο συναισθηματικός όταν παίζει σε ένα τόσο σημαντικό event. Ελπίζω να φύγω από εδώ με κάτι καλύτερο στους ώμους μου».

Ο Στέφανος αποθέωσε και τον αδερφό του, Πέτρο, ο οποίος αγωνίστηκε στο διπλό με τον Μάρκο Καλοβελώνη και νίκησαν το Λουξεμβούργο.

Είμαι περήφανος για εκείνον», ανέφερε ο Τσιτσιπάς. «Είμαι ένα περήφανος αδερφός και είναι πολύ όμορφο να που έχω έναν αδερφό να αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με εμένα».

Ο Έλληνας τενίστας ελπίζει να αγωνιστεί με τη Μαρία Σάκκαρη στο μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Για εμάς είναι τα πάντα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω πάρα πολύ να παίξω του χρόνου και είναι ένας από τους στόχους μου. Το Τόκιο είναι ένα ξεχωριστό μέρος, μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και το κλίμα θα είναι φοβερό», τόνισε.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε και τα ολυμπιακά του είδωλα. «Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα, είναι ένας θρύλος της άρσης βαρών. Μου αρέσει επίσης ο Μπολτ, το στυλ του, ενώ τενίστες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Ντελ Πότρο και ο Τζόκοβιτς. Θυμαμαι το ματς τους στο Ρίο, ήταν σαν τελικός παρότι ήταν πρώτος γύρος. Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ