Δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ο πάπας Φραγκίσκος. Τι είπε με τον πρόεδρο της Σερβίας

Ο πάπας Φραγκίσκος και το Βατικανό δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση στο Βατικανό όπου ο πάπας Φραγκίσκος του έκανε γνωστή αυτή του την απόφαση.

«Το Βατικανό παραμένει σταθερό στην θέση του» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο «για την στάση αρχής με την οποία αντιμετωπίζει την πράξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και που επιδεικνύει κατανόηση για τις σερβικές θέσεις».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μέσα από τον διάλογο και με ειρηνικό τρόπο.

Ο Βούτσιτς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην Σερβία συμπλήρωσε ωστόσο ότι για μία τέτοια επίσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί η έγκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC).

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «για την ειλικρινή υποστήριξη της Αγίας έδρας στις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here