Ολυμπιακός: Απολογήθηκε ο Καραπαπάς. Το “σύστημα VAR”, το χαλασμένο laptop και η Wikipedia.

Ενώπιον της Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ βρέθηκε την Πέμπτη (12.09.2019), ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα των “ερυθρόλευκων” στην έδρα της ΑΕΛ.

Ο Κώστας Καραπαπάς απολογήθηκε ενώπιον της Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και δικαιολόγησε τις δηλώσεις του μετά το ΑΕΛ – Ολυμπιακός.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε ότι η ενημέρωση των ομάδων για το VAR ήταν ελλιπής, έγινε τελευταία στιγμή και με μεγάλη προχειρότητα. “Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στον Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 παίκτες. Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στην Super League ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR” ανέφερε σχετικά ο κ. Καραπαπάς.

Στη συνέχεια, το μέλος του Ολυμπιακού κατέθεσε: “Στον συγκεκριμένο αγώνα (σ.σ. ΑΕΛ – Ολυμπιακός) είδαμε την χειρότερη εικόνα για το VAR. Το βαν είχε τέντα, ήταν σαν καντίνα που πουλούσε παγωτά. Έβλεπες πρίζες με αυτοκόλλητα που έγραφαν “προσοχή VAR”, ενώ δεν υπήρχε ούτε κλιματισμός. Την λέξη “παράγκα” την χρησιμοποίησα την πρώτη φορά για το βαν, έτσι όπως ήταν. Η δεύτερη αναφορά μου σε “παράγκα” ήταν για την αδικία από την διαιτησία.

Διαμαρτυρήθηκαν για το VAR και ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος και άλλοι, αλλά μόνο εμείς κληθήκαμε. Εγώ δεν λέω ότι πήγε εκεί ένας άνθρωπος για να μας αδικήσει. Λέω ότι μας αδίκησε το σύστημα έτσι όπως ήταν στημένο”.

Στο σημείο εκείνο, η εξ αριστερών του προέδρου και μέλος της Πειθαρχικής, διάβασε από το κινητό της απόσπασμα της Wikipedia για την έννοια της λέξης “παράγκα”: “Εσείς μας λέτε ότι το είπατε αρχικά για το βαν και μετά επειδή σας αδίκησε η διαιτησία, όμως εγώ διαβάζω εδώ ότι “παράγκα στο ποδόσφαιρο είναι μια λαϊκή έκφραση στην Ελλάδα που αναφέρεται στον έλεγχο της ΕΠΟ από εξωθεσμικά όργανα, στη χειραγώγηση αγώνων από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, επιλεγμένους διαιτητές και γενικά σε όλη την παράνομη δραστηριότητα γύρω από την διοργάνωση των πρωταθλημάτων””!

Ο Κώστας Καραπαπάς απάντησε: “Στην Wikipedia γράφει όποιος θέλει, κι εγώ μπορώ να μπω τώρα και να το αλλάξω αυτό”.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Χατζησαββάογλου παρενέβη: “Κύριε πρόεδρε, όταν λέμε παράγκα δεν εννοούμε ακριβώς αυτό που γράφει εκεί, σκεφτόμαστε συνήθως ονόματα. Η παράγκα έχει συνδεθεί με συγκεκριμένα ονόματα”!

Ο γ’ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού υπερθεμάτισε: “Ακριβώς, άλλωστε αν ήταν θα έλεγα κι εγώ “ο Θωμάς”, “ο Γιαννάκης” κλπ”.

Κατά τ’ άλλα ο κ. Χατζησαββάογλου στην αγόρευσή του, επεδίωξε να πείσει το δικαστήριο ότι ο Κώστας Καραπαπάς δεν έβαλλε κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου αλλά εναντίον του “συστήματος VAR”.

“Ο κ. Καραπαπάς στηλιτεύει το σύστημα VAR. Ότι δεν λειτουργεί σωστά. Το κάνει σε ουδέτερο γένος, αναφέρεται στο σύστημα και όχι προσωπικά στον διαιτητή VAR. Μέχρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει συγκαλέσει συναντήσεις γι’ αυτό το θέμα. Όλοι το αναγνωρίζουν. Ακόμα και η ΚΕΔ έχει βγάλει ανακοινώσεις και λέει που πήγε καλά το σύστημα και πού όχι.

Στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη για παράδειγμα, παίκτες, προπονητές και διοίκηση στηλιτεύουν ευθέως την διαιτησία και τους διαιτητές, ενώ υπάρχουν δεκάδες συγκεκριμένες αναφορές στην διαιτησία και σε διαιτητές από πολλούς. Αντίθετα ο κ. Καραπαπάς δεν στηλίτευσε κανένα φυσικό πρόσωπο.

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής του είπε στο σημείο εκείνο: «Ναι, αλλά το σύστημα VAR το χειρίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι γνωστοί», με τον δικηγόρο να καταλήγει: «Το σύστημα είναι αυτό που πάσχει. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε φυσικό πρόσωπο. Αλλά ακόμα και αν στηλιτεύσει κάποιος μια διαιτησία με εκφράσεις όπως “μας αδίκησαν” ή “μας έκλεψαν”, δεν μπορεί να είναι πειθαρχικώς ελεγκτέες. Όλοι οι φίλαθλοι τα λένε αυτά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here