Ιταλική φίρμα πουλάει πανάκριβα παπούτσια βρώμικα και με μονωτική ταινία!


Η Golden Goose είναι μια ιταλική επωνυμία παπουτσιών που έχει γίνει πού δημοφιλής από το 2000 για τα σχέδια της που έχουν μια διάθεση vintage

To νέο της ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών πωλείται προς 530 δολάρια (δηλαδή 450 ευρώ) και αποτελεί μέρος της κολεξιόν της εταιρείας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το σχέδιο των παπουτσιών αυτών βέβαια, οι σχεδιαστές της εταιρείες το πήγαν πιο πέρα από το vintage αφού επέλεξαν να το ενισχύσουν με μια λευκή μονωτική ταινία αλλά ενώ ενσωμάτωσαν και σχέδια που το κάνει να μοιάζει φθαρμένο και πολυφορεμένο.

Το νέο δημιούργημα όμως αυτών των παπουτσιών της Golden Goose δεν έτυχε της θερμής υποδοχής που θα περίμενε ίσως η εταιρεία και ίσως δικαίως.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να παρατηρήσουν πως το σχέδιο «αποθεώνει την φτωχιά» και πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται την εικόνα φτωχών ανθρώπων/και αστέγων για να δημιουργήσει νέες τάσεις στη μόδα και εν τέλει πως είναι σαν να «κοροϊδεύει» τους φτωχούς και να χλευάζει τη ένδεια.

«Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που φοράνε πλαστικές σακούλες για παπούτσια επειδή δεν έχουν καθόλου χρήματα αλλά αυτά τα ΑΠΑΙΣΙΑ πράγματα (σ.σ. τα παπούτσια) πωλούνται για 530δολάρια», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter συγκεντρώνοντας περί τα 50.000 likes ενώ η ανάρτησή της αναπαράχθηκε από περισσότερους από 8.500 λογαριασμούς.

«Η Golden Goose (μεταφράζεται ως «χρυσή χήνα» και χρησιμοποιείται όπως στην ελληνική γλώσσα ή φράση «η κότα που κάνει το χρυσό αυγό») εδώ, είναι όποιος σκέφτεται να πληρώσει 530 δολάρια για αυτά τα sneakers που εξυμνούν τη φτώχεια» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Κάποιοι βέβαια έσπευσαν να υπερασπιστούν την εταιρεία υποστηρίζοντας πως η ιταλική φίρμα έχει προωθήσει στην αγορά, ανάλογα σχέδια και στο παρελθόν. Ανάλογο ζευγάρι παπουτσιών που φέρει μονωτική ταινία είχε βγάλει και το 2016 αλλά και τότε είχε τύχει αρνητικών σχολίων.

Και η αλήθεια είναι πως γενικότερα έχει γίνει μόδα, πλούσιοι και διάσημοι να φοράνε παπούτσια όπως αυτά της Golden Goose αλλά και γενικότερα ρούχα τα οποία είναι φθαρμένα και μοιάζουν πολυφορεμένα όπως πχ η Gigi Hadid και η Paris Jackson.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ