Αυθαίρετα έως το 2020 κτήρια μη προσβάσιμα σε ΑμΕΑ


Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας εξελίσσονται σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση καθώς από το 2020, τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ θα θεωρούνται αυθαίρετα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ