Φοιτητική ζωή: Η σημασία της οργάνωσης και οι τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά


Μπορεί η οργάνωση να γίνει το Α και το Ω στη ζωής ενός φοιτητή; Ίσως να ακούγεται παράταιρο, ωστόσο η επιπόλαιη διαχείριση του χρόνου και του χώρου κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής έχει πολλές φορές ως συνέπεια τη μετατροπή της πιο «ξέγνοιαστης» περιόδου ενός νέου σε μία «λερναία ύδρα» υποχρεώσεων.

Με τις εργασίες, τις παρακολουθήσεις και την πολύωρη μελέτη να «κλέβουν» πολύτιμες στιγμές από τις απαραίτητες εξόδους, βόλτες, ταξίδια και εκδρομές με τους νέους φίλους και συμφοιτητές, η ελαχιστοποίηση των… αναγκαίων αντιπερισπασμών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, αν θέλει κάποιος να απολαύσει στο έπακρο τη μετάβαση από την εφηβεία στα ανεπανάληπτα χρόνια των νεανικών ανησυχιών και αναζητήσεων.

Η τεχνολογία στο πλευρό του φοιτητή

Όλα, λοιπόν, ξεκινούν από τη σωστή οργάνωση και διαχείριση χρόνου. Γιατί αυτό που έχει σημασία, δεν είναι οι υπερβολικές ώρες μελέτης, αλλά η αποτελεσματικότητά τους. Σε αυτό διευκολύνει αναμφισβήτητα η τεχνολογία, η οποία μπορεί να κάνει πολύ εύκολα τη διαφορά στη «μάχη» με τα deadlines. Με το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών ή κάποιων project να είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένος με τις επιδόσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του λάπτοπ που χρησιμοποιείται, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η επιλογή μιας συσκευής, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη, μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος των υπόλοιπων φοιτητικών δραστηριοτήτων! Με μια επίσκεψη στα καταστήματα Public ή στο Public.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα τελευταία προϊόντα τεχνολογίας και να εντοπίσουν κορυφαία laptop, σταθερούς υπολογιστές, οθόνες, πολυμηχανήματα και περιφερειακά, που θα τους λύσουν τα χέρια.

Και επειδή είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος τον ακριβή χρόνο που αφιερώνει σε κάθε δραστηριότητα, η χρήση κάποιου «Time tracking App» σε οποιοδήποτε αξιόπιστο επώνυμο smartphone, αποτελεί μία εξαιρετικά «έξυπνη» ιδέα για την καλύτερη μελλοντική οργάνωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ