Μείωση ΦΠΑ από 24% σε 13% σε βρεφικά είδη – Δείτε σε ποια θα πληρώσετε λιγότερα

Αναλυτικός οδηγός με τα βρεφικά είδη που εντάσσονται στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%. 

Φορολογικές ελαφρύνσεις εξήγγειλε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά οικονομικών μέτρων που θα δώσουν «ανάσα» στο σύνολο των πολιτών. Εκτός από το επίδομα 2.000 για κάθε νέο παιδί που θα δοθεί εντός του 2020, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι τα βρεφικά είδη, τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Ο ΦΠΑ θα μειωθεί σε όλα τα είδη που είναι αναγκαία για να μεγαλώσει ένα παιδί και θα περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει στη Βουλή μέσα στον επόμενο μήνα, αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν κρίσιμες παράμετροι για το συνολικό κόστος των ελαφρύνσεων.

Δεκάδες είδη αναμένεται να «πέσουν» κατηγορία ΦΠΑ (στο 13%):

Πορτ μπεμπέ, καροτσάκια, βραστήρες, αποστειρωτές, καρεκλάκια, το κόστος των οποίων είναι υψηλό. Επιπλέον σε χαμηλό ΦΠΑ 13% πέφτουν, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου και τα κράνη.

Ο μειωμένος ΦΠΑ συγκεκριμένα για τα καροτσάκια που κοστίζουν κατά μέσο όρο 700 ευρώ με την μείωση θα στοιχίζει 640 ευρώ. Μιλάμε για κέρδος 60 ευρώ, που δεν είναι και μικρό για τα νέα ζευγάρια.

Στόχος της κυβέρνησης στη λίστα με τον μειωμένο ΦΠΑ να μπουν όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ